Președintele Klaus Iohannis anunță sfârșitul stării de alertă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă aproape doi ani stare de alertă declarată pe fondul pandemiei de coronavirus va lua sfârșit începând cu 9 martie. Anunțul a fost făcut de președintele României, Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută astăzi, 4 martie.

Motivația pentru această decizie este că „Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia”. De aceea, „Am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă în România”, a anunțat șeful statului.

De asemenea, președintele a scos în evidență dificultățile din ultimii doi ani și a mulțumit sistemului medical și cetățenilor pentru responsabilitate și solidaritate: „Dragi români, se împlinesc doi ani de la debutul pandemiei de COVID-19, doi ani foarte grei, în care existența noastră a fost modificată radical. Peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala, lăsând în urma lor un gol uriaș și nenumărate familii îndoliate. (…) Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, finalul cel puțin al acestui val pandemic, se datorează măsurilor autorităților. Nu am fi putut reuși fără solidaritatea și responsabilitatea românilor. Doresc să mulțumesc medicilor, infirmierilor, farmaciștilor și celor care au fost permanent în prima linie”.

Klaus Iohannis a punctat însă că, deși starea de alertă este ridicată și o parte a restricțiilor vor fi, de asemenea, relaxate sau eliminate, pandemia nu a luat sfârșit: „Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus”.

ZCH

Articolul precedentL1 FC Botoşani e la un pas de a rata play-off-ul
Articolul următorImportant! Pentru refugiații din Ucraina – două telverde sigure pentru informații și asistență
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.