0:00

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au dispus, marţi, 7 noiembrie, continuarea urmăririi penală față de Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, precizează DNA Iaşi într-un comunicat de presă. El este suspectat de „săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”. În acelaşi dosar este suspect şi Daniel-Ioan Achiţei, director al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași și consilier personal al președintelui CJ Iași, care este acuzat de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 fapte)” şi „complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”. Suspecţi în dosar sunt şi Ion Echimov, administrator al SC Eky Sam SRL, „pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit” şi SC Eky Sam SRL, „pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Preşedintele CJ Iaşi anchetat de DNA pentru abuz în serviciu, ZCH NEWS - sursa ta de informații
MARICEL POPA, PREŞEDINTELE CJ IAŞI

„În perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași, beneficiind de ajutorul suspectului Achiței Daniel-Ioan, a încălcat prevederile legale privind desfășurarea activităților de investiții și reabilitare a infrastructurii județene, în sensul că, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv 3 contracte care aveau ca obiect întreținerea drumurilor județene. Concret, în contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreținere ce se efectuau pe drumul județean 248 A (Iași-Voinești-Țibănești), suspectul Popa Maricel a stopat lucrările respective pe motiv că ar exista nereguli la efectuarea lucrărilor, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică. În plus, procedând în aceeași manieră, suspectul Popa Maricel a determinat excluderea unei societăți din cadrul asocierilor de firme care au câștigat două din contractele amintite mai sus și înlocuirea acesteia cu una «agreată». Într-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infracționale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective în sumă de 717.898 lei. În celălalt caz, beneficiind de ajutorul acordat de suspectul Achiței Daniel-Ioan, activitatea de deszăpezire a drumurilor județene pentru perioada 1 ianuarie-15 martie 2017 a fost retrasă din sarcina aceleiași firme și preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit către SC Eky Sam SRL în valoare de 1.127.563 lei”, potrivit sursei citate.

Preşedintele CJ Iaşi anchetat de DNA pentru abuz în serviciu, ZCH NEWS - sursa ta de informații
CJ IAŞI

CJ Iaşi a emis în replică un comunicat de presă, pe care îl redăm integral: „Ca urmare a comunicatului de presă transmis astăzi, 7 noiembrie 2017, de Direcția Națională Anticorupție, referitor la începerea urmăririi penale a Președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, facem precizarea că acesta se prevalează de prezumția de nevinovăție și nu comentează informațiile apărute în mass-media. Președintele CJ își rezervă dreptul de a-și demonstra nevinovăția în fața organelor de cercetare penală”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCurg banii spre Primăria Piatra Neamț după licitația de la piață
Articolul următorZilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași (10-12 noiembrie)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.