0:00

Prescriere pentru o condamnare de 7 ani de închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie de 39 de ani, din Roman, a reușit performanța de a nu executa nici o zi de închisoare dintr-o pedeapsă de 7 ani. A fost fugară mai bine de două decenii, se pare în Grecia, după ce a fost pusă sub acuzare într-un dosar penal cu acuze de trafic de persoane și proxenetism. Faptele ar fi avut la începutul anilor 2000, ulterior având loc procesul în urma căruia magistrații de la Tribunalul Neamț au aplicat pedeapsa privativă de libertate.

După ce sentința a devenit definitivă, Ivan Mihaela Gabriela a fost dată în urmărire națională, apoi internațională, figurând și acum pe site-ul Poliției Române la secțiunea „Persoane urmărite”. Chiar și așa, toate demersurile făcute de autorități nu au avut nici un efect, iar femeia nu a fost găsită pentru a fi încarcerată. Cheltuielile statului român cu urmărirea penală, judecata, dar și cele cu căutarea fugarei, sume probabil deloc neglijabile, au fost făcute în van.

Totul după ce Tribunalul Neamț a constatat recent că a interenit prescripția executării sancțiunii. „Admite contestaţia la executare formulată de judecătorul delegat cu executarea din cadrul Biroului Executări Penale al Tribunalului Neamţ la data de 27.06.2023. (…) constată că a intervenit prescripţia executării pedepsei de 7 (șapte) ani închisoare aplicate condamnatei IMG prin Sentinţa penală nr. 43/P din data de 11.04.2011, pronunţată de Tribunalul Neamț în dosarul nr. 1012/103/2006 (definitivă prin neapelare la data de 27.04.2011)”, conform instanței.

Chiar dacă hotărârea nu este definitivă, nu are cine o contesta, căci nu va face acest demers nici judecătorul delegat cu executarea din cadrul Biroului Executări Penale al Tribunalului Neamţ, cel care a inițiat acțiunea de constatare a prescripției, nici Ivan, pentru că nici una dintre părți nu are vreun interes.

Faptele de care este acuzată femeia au avut loc în perioada 2001-2002 pe când aceasta era minoră, având 17 ani. Anchetatorii, apoi judecătorii, au stabilit că împreună cu un cetățean grec dar și alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional și a racolat mai multe tinere din Neamț, printre care și minore. Acestea au fost duse în străinătate unde au fost traficate, fiind obligate să practice prostituția. Banii obținuți de victime au fost însușiți de grecul Antonios Bozonis și Ivan Mihaela Gabriela (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentCu cât este plătit un îngrijitor de mănăstire
Articolul următorUrsul a revenit „La Caiace”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.