Părintele Nicolae Apetroae, de la Parohia Bradu, Grințieș, s-a infectat cu Covid 19, după ce-a fost internat într-un spital universitar, pentru o intervenție chirurgicală. Părintele are coxartroză și a fost supus, în ultimii ani, mai multor operații, ultima înainte de Paște. De data aceasta, după externare, a început să se simtă rău, a fost diagnosticat cu Covid și reinternat în spital, la boli infecțioase.

Nu știu nimic despre starea lui, l-am sunat de mai multe ori, dar nu mi-a răspuns la telefon, doar din vorbele oamenilor am aflat că ar fi în spital, noi preotii nu ne-am mai întâlnit de două luni față către față, iar ședințele le-am ținut online”, ne-a declarat preotul Ionel Cuțuhan, protopopul de Ceahlău.

Primarul de Grințieș, Ioan Ichim (fostul viceprimar), ne-a declarat că soția și cele două fiice ale preotului sunt în izolare la domiciliu. În Grințieș au fost în izolare peste 100 de persoane venite din străinătate, dar niciuna n-a avut niciun fel de problemă. Preotul de la Parohia Bradu este primul caz confirmat.

C.M.