Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotârât, miercuri, 21 iulie, în şedinţa condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, că preoţii nu pot fi şi funcţionari sau demnitari publici.

Decizia vine să întărească hotărârea “Permanenței Consiliului Național Bisericesc din ziua de joi, 4 martie 2021, referitoare la incompatibilitatea slujirii clericale cu funcțiile și/sau demnitățile publice, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod nr. 1676 din 6 martie 2008, care precizează că arhiereului, preotului, diaconului, monahiei și monahului din Biserica Ortodoxă Română, le este interzis să ocupe funcții de demnitar/înalt funcționar public la nivel central sau local, în Statul român sau în alte state”, precizează un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Totodată, vom avea un nou sfânt în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Cuvios Nichifor cel Lepros, în ziua de 4 ianuarie.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn tânăr va sta după gratii pentru că a avut relaţii sexuale cu o minoră
Articolul următorFOTO: 4 adolescenți răniți în drum spre tabără. A trecut cu maşina prin parapet şi-a ajuns în lanul de porumb