Programate în perioada 7-9 septembrie, manifestările dedicate ediţiei din acest an a Zilelor Oraşului Târgu-Neamţ nu vor mai fi organizate. Decizia a luat-o primarul Daniel Harpa, care doreşte să facă economii la bugetul local, prin suplimentarea sumelor alocate manifestărilor către investiţii.

Anul acesta am decis să nu mai organizăm Zilele Oraşului. Nu vom mai aloca bani nici de la bugetul local şi nici de la Consiliul Judeţean. Banii care ar fi trebuit să meargă spre organizarea acestor manifestări vor fi direcționați către cofinanţările pentru proiectele europene, spital şi drumuri. Un miliard şi jumătate de lei vechi ar fi trebuit alocaţi pentru Zilele Oraşului. Asociaţia „Valea Ozanei” poate organiza manifestări în Parcul Cetate, dar pe cheltuiala lor. Vom marca şi noi ziua de Sfânta Maria, pe 8 septembrie, printr-o participare la Sfânta Liturghie de la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din centrul oraşului, unde vor fi invitaţi toţi preoţii din oraş şi toţi consilierii locali. Am discutat despre acest subiect şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ionel Arsene şi m-a asigurat de toată susţinerea dânsului în acest demers al meu”, ne-a declarat primarul Danaiel Harpa.

Contactat telefonic, Dan Gavriloaia preşedintele Asociaţiei Valea Ozanei ne-a spus: „Nu ştiam de această decizie a domnului primar. Oricum, noi nu avem fonduri pentru a organiza manifestări de amploare în Parcul Cetate. Voi organiza o şedinţă cu membrii asociaţiei şi vom lua o decizie”.

C.T. STURZU

3 COMENTARII

  1. Corect domnule.. drumuri spitale.. poate si autostrada macar asa una pe langa targul- neamt de 10 km poate se gandesc si alti sa se uneasca ! Si pot aparea investitiri daca este autostrada aproape de oras .. si investitori au nevoie de autostrada.. si autostrada = lucuri de munca mai multe pentru cetateni .+++++

    • La 40 de milioane de euro kilometrul de autostradă toate salariile investitorilor lui pește nu acopera nici reparațiile si întreținerea unei autostrăzi pe la Târgu Neamț. Să fim realiști și sa zicem mersi de drumurile existente.

Comments are closed.