31 iulie este data până la care a fost prelungită depunerea declarației unice de impozit pe venit și contribuții sociale. În Neamț, mai sunt 6.000 de persoane fizice care trebuie să depună acest document. Termenul a fost prelungit de guvern ieri, 12 iulie, după ce platforma online Spațiul Privat Virtual (SPV) s-a blocat cu câteva zile înainte de scadență inițială din 16 iulie. Serviciul online este gratuit și chiar ANAF a încurajat utilizarea acestuia:

„Termenul a fost extins, deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât şi cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spaţiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului”, precizează Administrația Finanțelor Publice Neamț, într-un comunicat.

Declaraţia Unică se depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Documentul împreună cu anexele se poate depune şi în format hârtie direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Depășirea termenului anunțat se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit Codului de Procedură Fiscală. (C.I.)

Articolul precedentNemțean supraponderal, dus la Iași, după ce a căzut de pe scară
Articolul următorAccidente: cal omorât de mașină, șofer adormit la volan
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.