ttr 05

Județul Neamț participă și anul acesta la ediția de primăvară a Târgului național de turism de la Romexpo, ediție cu numărul 31 ce se va organiza în perioada 13-16 martie. Consiliul Județean va participa cu un stand propriu, de 60 de mp, amplasat chiar lângă standul de prezentare al Ministerului de resort, iar tema acestei ediții de primăvară, aleasă de compartimentul de specialitate a CJ este una care se axează în principal pe agroturism.

”În principal ne vom axa pe prezentarea unei broșuri intitulată «Veșnicia s-a născut la sat», broșură ce conține mai multe materiale de promovare a agroturimului în Neamț. De asemenea, vor fi mai multe materiale de promovare prin care vom încerca să asigurăm sustenabilitatea pe turism ecumenic, artă populară, arii naturale protejate, colecții muzeale și campanii de promovare a  turismului în județul Neamț”, a declarat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț.

Piatra Neamţ

La aceeași ediție de primăvară a Târgului de turism al României participă și Primăria Piatra Neamț, cu propriul stand. Prezența municipiului Piatra Neamț la București va fi în parteneriat cu Camera de Comerț Neamț, iar municipalitatea va expune materiale de promovare și pachete turistice pentru sezonul de vară 2014.

”Participăm la această ediție în parteneriat cu Perla Invest și Camera de Comerț, iar la propriul stand vor fi propuse trasee turistice, pentru mountain-bike de exemplu, și trasee de agrement precum și pachete turistice ce au în vedere zona ștrandului din Piatra Neamț și Telegondola. Înainte de a merge la târgul național de turism, municipiul Piatra Neamț va fi prezent cu stand propriu și la târgul de profil de la Bacău, în perioada 7-9 martie”, a precizat viceprimarul municipiului Piatra Neamț, Aurelia Simionică.

CJ Neamț a alocat pentru anul acesta, în vederea participării la Târgul național de turism, suma de 80.000 de lei, iar din bugetul local al municipiului Piatra Neamț s-a alocat suma de 10.000 de lei, având aceeași destinație. La ediția din luna noiembrie 2013 a Târgului național de Turism, pragul standului de prezentare al orașului Piatra Neamț a fost trecut de aproximativ 16.000 de vizitatori.

Târgu Neamț

Orașul Târgu-Neamț va participa la Târgul de Turism de la Romexpo din perioada 13-16 martie, alături de Asociația Pensiunilor de pe plan local. Practic, se va închiria un singur stand atât pentru reprezentanții primăriei, cât și pentru patronii de pensiuni, iar costurile vor fi suportate la un loc. Pentru această participare la Târgul de Turism, Primăria Târgu-Neamț a alocat în bugetul din acest an suma de 98.000 de lei, din care 79.500 de lei au fost alocați pentru tipărirea de ghiduri turistice, pliante, hărți și DVD-uri. Din partea primăriei vor face deplasarea șefii de la Compartimentul de Integrare Europeană , dar și primarul Daniel Harpa care va fi prezent doar la deschidere. „Încercăm și în acest an să participăm la Târgul de Turism, împreună cu reprezentanții pensiunilor din zonă și sperăm să facem o figură frumoasă. Ne dorim ca stand-ul nostru să arate ca o încăpere din Cetatea Neamțului, pentru a impresiona plăcut vizitatorii. De asemenea, ne dorim să lumă cu noi și doi străjeri. Deocamdată, suntem în stadiul de organizare”, ne-a declarat Daniel Amihăilesei, șeful Compartimentului de Integrare Europeană din cadrul Primăriei Târgu-Neamț.

Irina CĂLIN
Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentTârgul Mărţişorului la CSEI “Alexandru Roşca”
Articolul următorSala de festivități a Primăriei, “închisă” străinilor