George Lazar

În perioada 4-8 noiembrie, la Prefectura Neamț este prezent Corpul de Control al ministrului afacerilor interne, Radu Stroe. Cei 16 membri ai Corpului de Control au revenit la Piatra Neamț pentru a verifica dacă neregulile constatate în urma unui control asemănător din luna martie a acestui an, au fost remediate. ”În urma controlului din primăvară, aceeași echipă a constatat mai multe nereguli și a impus remedierea acestora printr-un set de 77 de măsuri pe care noi le-am aplicat. Patru dintre aceste măsuri sunt parțial realizate, 5 dintre măsurile impuse sunt în curs de derulare, iar restul de 68 de măsuri au fost aplicate deja. În cazul măsurilor care sunt în curs de derulare este vorba despre aplicarea legilor fondului funciar; în restul cazurilor este vorba despre mutarea serviciului de pașapoarte, care se va finaliza, sperăm noi, până la sfârșitul lunii noiembrie și reorganizarea internă a Prefecturii Neamț și înființarea Corpului de Control al Prefectului. Membrii Corpului de Control al ministrului rămân la Piatra Neamț până vineri, după care vor întocmi un raport”, a precizat prefectul de Neamț, George Lazăr. (I.C.)

2 COMENTARII

 1. Corpul de control al MAI ar trebui sa impuna urgent Prefecturii , intrarea in legalitate a Prefecturii Neamt la capitilul Retrocedari , unde dispozitiile Legii 544/2001 nici la aceasta ora nu a fost implementate , pentru a se informatiza pe Internet toate HOTARIRILE VALIDATE de catre Comisia Judeteana de Fond Funciar si toate Titlurile de Propietate emise.
  Desi sa solicitat acest lucru de numeroase ori Prefectura Neamt sub diferse pretexte si justificari aberante refuza sa faca acest lucru.
  Bineinteles caci in Prefectura exista bine organizata o Mafie a Retrocedarilor frauduloase in care sint implicati multi inalti functionari.
  In spatele acestui refuz si tardivitati de aplicare si respectarte corecta a Legii 544/2001 se ascund afaceri de sute de milioane de euro , in timp ce unii romani mor cu zile coplesiti de neajunsuri si sara, iar in loc de a se rezolva evaziunile fiscale de dimensiuni imense se impun din nou taxe si impozite pe spinarea romanilor jefuiti si mintiti.
  Domnilor de le Bucuresti faceti-va treaba corect , lua-ti la puricit Prefectura Neamt si veti descoperii o sumedenie de fraude care a adus imense daune financiare la Bugetul Statului Roman.
  Vom vedea cu totii daca practic se va intimpla ceva si Prefectura Neamt va fi obligata sa intre in legalitate privind publicarea pe internet a Situatiei Retrocedarilor care sa infaptuit din banii nostrii publici.
  O sa stau cu ochii pe domniile voastre , sa vedem rezultatul controlului efectuat.

 2. Se pare ca domnul Prefect Lazar este de profesie avocat , care in loc sa scoata la lumina fardelegile comise , dumnealui impreuna cu noul subprefect le musamalizeaza.
  Este un aspect clar de complicitate cu veterenii din Prefectura Neamt , care pentru fapte deosebit de grave ar trebui trasi la raspundere in fata justiei !

Comments are closed.