Apropierea sărbătorilor pascale a determinat întrunirea Colegiului prefectural și demararea operațiunii MOV (miel, ouă, vin) în Neamț. Prefectul Niculina Dobrilă a condus ședința de astăzi, 30 martie, iar pe agenda de dezbateri s-au aflat, potrivit unei informări oficiale, teme precum ”prevenirea apariţiei toxinfecţiilor alimentare în judeţul Neamţ, prin supraveghere sanitar veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, funcţionarea Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente, asigurarea şi restabilirea ordinii publice – misiuni prioritare ale Jandarmeriei Române”.

Prefectul Niculina Dobrilă

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, când are loc o creştere a cantităţilor de produse de origine animală comercializate direct consumatorilor, mai ales în pieţe şi târguri, am considerat oportun să aflăm măsurile specifice dispuse de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru intensificarea controalelor şi pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. Totodată am dorit să aflăm care sunt misiunile prioritare ale jandarmilor”, a spus, în deschiderea şedinţei, prefectul judeţului.

Dr. Sorin Ulea, directorul DSVSA Neamț

Se pare că DSVSA Neamț ”a elaborat un Plan de măsuri ce trebuie respectate cu privire la sacrificarea mieilor şi comercializarea cărnii de miel, comercializarea de ouă şi produse din ouă, comercializarea laptelui şi a produselor din lapte, comercializarea peştelui şi a produselor din pescuit, precum şi vânzarea altor produse sau alimente de origine animală”, iar, în privința misiunilor prioritare ale Jandarmeriei nemțene, ”acestea se referă, în principal, la asigurarea şi restabilirea ordinii publice pentru întreaga perioadă a sărbătorilor pascale, în toate locurile care implică aglomerări de persoane, cu respectarea legislaţiei specifice şi a disciplinei militare”.

Ședința Colegiului prefectural s-a încheiat cu discuții asupra acțiunilor de control pe salubrizarea localităților și a cursurilor de apă, precum și asupra acțiunilor încadrate în ”Luna Plantării de arbori”, ediția 2017.

(D.O.)

Articolul precedentBărbat dus la arestare pentru că și-a bătut soția
Articolul următorCopiii, învățați să evite BALENA ALBASTRĂ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.