0:00

Prefectul şi CJSU Neamţ popularizează măsurile restrictive dispuse de guvern, aplicabile şi în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiHotărârea Guvernului nr. 34/2022 din 6 ianuarie stabileşte noile măsuri restrictive ce se aplică ca urmare a prelungirii stării de alertă începând cu 8 ianuarie în România. Astăzi, 11 ianuarie, prefectul George Lazăr, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dă o hotărâre, nr. 1 din 2022, prin care, practic, dă undă verde măsurilor şi în Neamţ.

Anexele hotărârii sintetizează aceste măsuri, aflate deja în Anexa 3 a HG nr. 34/2022, separate în funcţie de nivelul incidenţei.

De exemplu, în 32 de localităţi nemţene în care incidenţa COVID 19 este mai mare de 1 la mia de locuitori, pentru o perioadă de 14 zile, între 12 şi 25 ianuarie, competiţiile sportive, cinematografele, sălile de concerte şi alte instituţii în care se dau spectacole pot organiza aceste activităţi, în intervalul orar 5,00 – 22,-00 cu un grad de ocupare de până la 30% din capacitatea maximă, cu asigurarea distanţei de 2 metri între spectatori şi cu purtarea măştilor de protecţie. În cazul spectacolelor se limitează numărul maxim al spectatorilor la 500 de persoane.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul sălilor în care se organizează cursuri de instruire sau formare profesională, săli de fitness şi sport, aici însă distanţa între participanţi trebuie să fie de minim 4 metri.

Pentru piscine se menţionează doar ocuparea a maxim 30% din capacitatea totală. Sălile de jocuri pot fi deschise în acelaşi interval orar 5,00-22,00, cu ocuparea a maxim 30% din capacitate. Tot 30% din capacitate poate fi ocupată şi în cazul târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor.

În toate aceste cazuri pot participa la activităţi doar persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare (deci minim două doze în cazul vaccinurilor ce se fac cu mai multe doze) sau care prezintă un rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de trei zile sau unul antigen nu mai vechi de două zile şi pentru cei care au trecut deja prin boală şi se află între a 15-a şi a 180-a zi de la infectare.

Textul integral al hotărârii CJSU Neamţ cu anexele sale poate fi consultat mai jos.

HCJSU nr. 1_2022_stabilire masuri domeniul sanatatii

Angela Croitoru

Articolul precedentTrei ani de închisoare pentru cumpărături cu un card furat
Articolul următorȘtire actualizată. FOTO. Târgu Neamț: A izbit o mașină în bloc și a fugit
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.