reclama autocenter

Canicula-s-a-instalat-confortabil-la-Galaþi

* „Nu cred că trebuie să fie 55 de grade afară ca să aprecieze Apa Serv dacă este caniculă”, a precizat prefectul George Lazăr

* ”Este problema lor, personală, a celor care nu au apă în casă, noi am dat drumul la apă până la limita contorului de la blocuri”, a declarat Cătălin Dughir, şeful Apa Serv

Ordinul prefectului George Lazăr care prevede furnizarea apei potabile în tot județul, fără întrerupere, în perioada 13 august-22 septembrie, indiferent dacă sunt sau nu debite, nu este respectat în totalitate. La Prefectură și la Consiliul Județean a apărut deja primul memoriu, în care un cetățean spune că nu are apă.

”Eu am auzit despre această hotărâre pe 13 august, însă se pare că nu este respectată. Este adevărat că eu am niște litigii cu asociația de proprietari de care aparțin dar totuși ar fi trebuit să dea drumul la apă. Am depus plângere atât la Prefectură, cât și la Consiliul Județean”, a spus Andrei Grigore, din Roman.

„Apă din «contul omenia»”

Situația nu este așa cum ar trebui să fie nici la Piatra Neamț, în mod special în cartierul Speranța, unde aproape 100 de familii încă nu au apă și nici nu vor avea din cauza unor lucrări de branșare individuală, care nu se vor termina prea curând.

”În Speranța deja avem o problemă în momentul de față, pompele sunt luate deja, ar fi trebuit să lase măcar pompele stradale. La H-uri apa este oprită, pentru că se lucrează la branșamentul individual. Încercăm să rezolvăm această problemă cu Locativ Serv și cu Apa Serv. Acolo unde permite rețeaua ar trebui să se dea drumul la apă. La F-uri, unde locuiesc rromii, apa este «din contul omenia», acolo au o pompă și în plus și-au pus apă, în piscine de plastic. O să vedem cine plătește apa și acolo”, a precizat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

”În Speranța avem foarte mulți debranșați, o mare parte dintre aceștia fiind dintre cei care locuiesc la H-uri unde se încearcă branșarea individuală. Când se vor termina lucrările vor primi apă. Restul nu mai au nici apometre pentru că Apa Serv le-a oprit apa din interior. Este o situație ciudată, vom vedea cum rezolvăm problema”, a declarat Gabriela Tomșa, director Locativ Serv Piatra Neamț.

 „Nu decide Apa Serv dacă este caniculă”

De partea cealaltă sunt prefectul de Neamț, George Lazăr și conducerea Apa Serv, prin vocea directorului Ionuț Cătălin Dughir. Fiecare dintre aceștia spun că ordinul trebuie respectat însă au viziuni diferite față de punerea în aplicare.

”Este problema lor, personală, a celor care nu au apă în casă, noi am dat drumul la apă până la limita contorului de la blocuri. Mai departe… Și Speranța este rebranșată, mai există o singură asociație din Săvinești care nu are apă însă acolo furnizarea e oprită de la conductă și trebuie să programăm o lucrare, să săpăm, pentru a da drumul la apă. Eu am respectat ordinul cu toate că se spune că acesta este valabil pe timp de caniculă, când temperaturile depășesc 35 de grade Celsius, deci am să cer și eu niște lămuriri”, a spus Cătălin Dughir, director general Apa Serv.

”Am auzit că încă sunt probleme, în cartierul Speranța, am discutat în urmă cu câteva zile cu domnul director Dughir și mi-a spus că hotărârea luată de CJSU va fi pusă în aplicare și va face rebranșarea. Dacă nu o respectă vom rediscuta, dar în alți termeni. Dumnealui răspunde de ducerea la îndeplinire, iar CJ Neamț, de care aparține Apa Serv, trebuie să monitorizeze situația. Nu cred că trebuie să fie 55 de grade afară ca să aprecieze Apa Serv dacă este caniculă sau nu. Am să mai discut încă o dată cu domnul director Dughir și sper să găsesc înțelegere ca și până acum”, a declarat prefectul George Lazăr.

Irina CĂLIN

Articolul precedentNemțeni și firmele lor de succes: Dan Misăilă și Grup Est Security
Articolul următorCele mai frumoase poezii româneşti: Repetabila povară