0:00

Prefectul îl suspendă pe primarul comunei Tarcău, Dănuț Fîrțală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJoi, 30 mai, prefectul Adrian Bourceanu a emis ordinul de suspendare din funcție a primarului de Tarcău, Manole-Dănuț Fîrțală în urma deciziei instanței de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile. (Detalii aici)

“În urma desfășurării unor proceduri legale conforme cu prevederile în vigoare, Instituția Prefectului-Județul Neamț a luat decizia de a emite un ordin  în legătură cu situația domnului Fîrțală Manole-Dănuț, primar al comunei Tarcău.

În data de 23 mai 2024, conform informațiilor obținute de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a domnului Fîrțală Manole-Dănuț, primarul comunei Tarcău. Ulterior, Tribunalul Neamț a emis o încheiere privind luarea măsurii preventive a arestării pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 mai 2024 și până la data de 21 iunie 2024 inclusiv, în urma cercetărilor legate de presupusa săvârșire a infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În conformitate cu legislația în vigoare, întrucât a fost dispusă măsura arestării preventive, mandatul domnului Fîrțală Manole-Dănuț ca primar al comunei Tarcău se suspendă de drept. În acest sens, Instituția Prefectului-Județul Neamț a emis Ordinul Prefectului nr. 212/30.05.2024 prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului său.

Această măsură a fost luată în conformitate cu prevederile legale și cu scopul de a asigura buna funcționare a administrației publice locale în comuna Tarcău. Instituția Prefectului-Județul Neamț rămâne vigilentă în asigurarea respectării legii și a principiilor de integritate în administrația publică”, precizează comunicatul de presă al Instituției Prefectului Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentCNAIR a aprobat indicatorii necesari pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamț
Articolul următorMAI organizează evenimente speciale pentru copii de 1 iunie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.