reclama autocenter

acc prefect 03Cercetările în cazul accidentului de marți dimineață, în care a fost implicat prefectul de Neamț, George Lazăr, sunt în plină desfășurare.

„Cele două mașini implicate, autoturismul Dacia Logan și mașina de teren marca Volkswagen Touareg, vor fi supuse expertizei tehnice, pentru a se stabili dinamica producerii accidentului, respectiv viteza celor două mașini, dar și alte detalii de ordin tehnic. Va mai dura ceva timp, dar după finalizarea cercetărilor vom ști exact toate elementele care au condus la producerea acestei tragedii”, precizează comisarul șef Cezar Asandei, șeful Poliției Rutiere Neamț.

Pe de altă parte, dosarul în cazul accidentului de la Felești a fost înregistrat, în cursul zilei de ieri, la Parchetul Roman. Procurorul de caz va trebui să deslușească împrejurările care au dus la producerea accidentului, în urma căruia mașina condusă de prefectul George Lazăr a fost izbită frontal de autoturismul condus de Vasile Marian, în vârstă de 64 de ani, care s-a angajat într-o depășire neregulamentară. Prefectul județului și un ocupant al mașinii de teren au suferit răni ușoare, însă pentru șoferul Daciei Logan nu s-a mai putut face nimic, în ciuda eforturilor medicilor de la Roman de a-i salva viața.

Cadavrul bărbatului de 64 de ani urma să fie supus, ieri, necropsiei, pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, mai ales că fusese luată în calcul și ipoteza potrivit căreia conducătorul auto ar fi suferit un infarct.

„Corpul neînsuflețit se află la morga din Roman, urmând să fie supus necropsiei. Trebuie să treacă 24 de ore de la deces pentru ca medicul legist să poată face expertiza și să se pronunțe în cauză”, a mai declarat șeful SPR Neamț.

Prefectul e bine, dar rămâne la Spital

Prefectul George Lazăr va rămâne, în continuare, internat la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului Neamț, Andreea Govna, medicii nu au hotărât încă în ce zi îl vor externa pe George Lazăr.

”Starea domnului prefect George Lazăr este bună, însă medicii nu au stabilit când îi vor întocmi documentele pentru externare. Deocamdată prefectul George Lazăr va mai fi ținut sub observație timp de aproximativ două zile”.

Până la reîntoarcerea prefectului județului Neamț, la conducerea Instituției se află, conform procedurii legale în vigoare, subprefectul Vlad Angheluță.

Irina CĂLIN

Alex SÎRBU

Articolul precedentMonumente
Articolul următorIlie este încrezător

1 COMENTARIU

Comments are closed.