La propunerea prefectului de Neamț, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au fost adoptate mai multe hotărâri. Aceste hotărâri au fost luate în ședința extraordinară a CJSU din 13 mai și instituie anumite măsuri ce vor intra în vigoare de mâine, 15 mai, la încheierea stării de urgență. O singură hotărâre este dată în baza Ordonanțelor militare 1-10/2020 valabile pe perioada stării de urgență și reglementează carantina la domiciliu pentru anumite persoane aflate în dificultate, potrivit hotărârii 21 și care sunt ținute la secret.

Într-un comunicat de presă de astăzi, 14 mai, Prefectura Neamț precizează: „În data de 13 mai 2020 a.c, în Sala „Mihail Sadoveanu” a Palatului Administrativ a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul acestei ședinte s-a discutat despre adoptarea unor noi hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind stabilirea unor măsuri cu aplicabilitate după încetarea stării de urgență.

Președintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Neamț – George Lazar, a propus în ședință următoarele aspecte care au fost validate și aprobate de către membrii comitetului, cu aplicabilitate din data de 15 mai 2020.

După încetarea stării de urgență se deschid pentru public următoarele obiective, cu respectarea măsurilor de distanțare socială:

– cimitirele;

– parcurile;

– grădinile zoologice;

– ștrandurile – doar zonele de agrement și plimbare, terenurile de sport pentru practicarea sporturilor individuale (tenis de câmp). Rămân închise zonele amenajate cu piscine, zonele de grătare și terenurile pentru practicarea sporturilor de echipă.

– stadioanele – se deschid doar pistele în vederea practicării sporturilor individuale – atletism;

– bazare, oboare, târguri care au caracter permanent, în localitățile unde acestea sunt autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar și dispun de utilități, împrejmuire, controlul accesului și asigurarea pazei. Programul zilnic va fi între orele 8 – 18 iar administratorii acestora vor dispune măsuri pentru a asigura respectarea distanțării sociale – minim 1,5 m între comercianți și măsuri pentru evitarea aglomerării.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri unităților administrativ teritoriale din județul Neamț, precum și altor instituții interesate”.

Vă prezentăm hotărârile adoptate:

Hotărârea 21 privind carantina la domiciliu:

 

HCJSU 21_2020

Hotărârea 22 privind paza centrelor de carantină instituționalizată:

 

HCJSU 22_2020

Hotărârea 23 privind măsuri aplicabile după încetarea stării de urgență:

 

HCJSU 23_2020

Hotărârea 24 privind menținerea pe 6 luni a punctelor de recoltare a probelor de alcoolemie și substanțe psihoactive:

 

HCJSU 24_2020

(C.I.)

 

 

Articolul precedentDeces 42 în Neamț, o femeie cu boli cronice și confirmată COVID-19
Articolul următorUn ”personaj” de pe strada Fabricii – două dosare penale în aceeași zi pentru că a fugit din spital