Prefectul George Lazăr a cerut astăzi, 28 aprilie, în briefingul de presă de la ora 15.30, ca organele de anchetă să investigheze  activitatea financiar-contabilă și cea de resurse umane de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Prefectul de Neamț a prezentat, pe larg, argumentele care l-au făcut să sesizeze public situația de la spital și a vorbit, între altele, despre angajarea propriilor rude de către Carmen Moroșan, șefa serviciului Resurse Umane și de Maricica Drăgan, fosta directoare financiar-contabilă. El a afirmat că dorește ca investigațiile să clarifice dacă banii spitalului au fost folosiți chibzuit, cu folos și legal: „(…) O să cer organelor abilitate ale statului român să facă investigații cu privire la activitatea acestor două distinse doamne și a altor colegi de acolo, care lucrează împreună în această caracatiță, cum spuneam, pentru a vedea dacă lucrurile în ultimii ani la spitalul județean Neamț au fost corecte, legale, (…) dacă s-a avut în vedere bunăstarea spitalului, a bugetului spitalului, dacă s-au făcut achiziții care erau necesare la spital. Pentru că se pare că spitalul județean, în loc să fie o locație care să asigure sănătate publică și tot ce este necesar pentru un pacient, cazare, hrană, condiții de spital și act profesional pe echipamente cu cât mai moderne și mai noi, cu atât mai bine, se pare că a fost transformat într-o afacere a unor familii, sub coordonarea unor directori care au fost înainte și sub coordonarea președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene”.

Declarația integrală poate fi vizionată AICI  .

(C.I.)

2 COMENTARII

  1. Da de madam Jora care se crede pe mosia proprie la serviciul RU nu se aminteste?De atitudinea dictatoriala care o are cu toti cei ce nu sunt pila cuiva?

  2. Luati la puricat concursurile pentru registrator.Bataie de joc.Mereu.Admisi concurenti cu acelai nume de familie cu a unui membru din comisie (sic! ),neam a casierei,(concurs vara) …pile ,relatii la cel urmator,anulat ultimul (decembrie )a fost strigator la cer modul de organizare.,desfasurare.

Comments are closed.