Prefectul de Neamţ, George Lazăr, va cere Gărzii Naţionale de Mediu şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor evaluarea activităţii comisarului şef Iftimie Petrariu de la Garda de Mediu Neamţ. Motivul supărării prefectului de Neamţ este acela că, la mai bine de 24 de ore de la producerea accidentului grav de poluare cu amoniac de pe pârâul Bicaz, acesta nu a sesizat situaţia Inspectoratulului Judeţean de Poliţie (IPJ) Neamţ.

“Instituţia abilitată să gestioneze astfel de situaţii, cum a fost poluarea cu amoniac de la Fabrica de ciment Taşca, este Garda de Mediu Neamţ, care până în acest moment nu a întocmit o sesizare către IPJ Neamţ. Asta denotă o lipsă totală de profesionalism şi de implicare a domnului director al Gărzii de Mediu, pentru că nu discutăm despre un control banal, ci de un caz grav în care sănătatea oamenilor putea fi afectată. Sens în care vom dispune o înştiinţare către Garda Naţională de Mediu şi către Ministerul Mediului pentru a evalua activitatea domnului Petrariu“, a declarat prefectul George Lazăr, în conferinţa de presă susţinută astăzi, 5 mai.

În această situaţie, IPJ Neamţ a fost nevoită să se autosesizeze, în acest moment existând cercetări privitoare la cel puţin trei infracţiuni şi dosare penale în care sunt implicate atât fabrica de ciment Taşca, cât şi cele trei firme, una din Neamţ şi două din Galaţi care administrează păstrăvăriile Cheiţa.

Angela Croitoru

Articolul precedentNeamț: Sub 1 caz Covid la mia de locuitori. Rata din fiecare localitate
Articolul următorACTUALIZARE: Trei răniți din coliziunea a două mașini, a intervenit descarcerarea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.