reclama autocenter

papagalii fara bilet

Ne zice o sursă bărboasă den pesedeu`, cum că zilele astea e cu chef și strigături pă axa junele șăf de la noi și dom` Dragnea de la București, cu ocazia că ANI le-o făcut pofta și l-o găsit pă carismaticul dom` Harbuz incompatibil pă persoană fizică autorizată. Și pică al dracu` de bine asta, că junele șăf nu mai are contracandidat (pă moment) pentru o eventuală remaniere den picioare la pesedeu` local. Acuma, și lui dom` Dragnea îi pică mănușă evenimentu`, că nu se mai uită lumea la ce mănâncă la supliment, adică la dosare. Da` o nedumerire tot avem. Cine l-o fi sfătuit pe dom` Harbuz să se facă pe el persoană fizică, dacă s-o dat defect din toate firmele ? Ăla n-o fost cu toți neuronii acasă.

Scumpa și gingașa noastră vice de la cejeu, doamna Emilia (complimenturile noastre, stimată doamnă !), după ce o atacat-o opoziția la viscere cu brânză und smântână de două zile, plus o bibliografie ticluită de doamna Dana, că nu-i se mai vede finalu`, o decis să renunțe la șpetal. Acuma, suntem siguri că o judecat politic după prințipul să nu dai cioara den traistă pentru vraghia den par. Ș-apoi pe caldurile astea, să te mai apuce și alte călduri la egzamen ori în foncție, parcă nu e cușher. Așa că o lăsat-o pe doamna secretară să facă ce poftește `mneaei pă linie dă șăf. Pentru noi, și mai ales pentru cumătru` cu perciunii despletiți să-i bată vântu`, va rămâne cea mai simpatică si gingașă vice de când ne știm ! Felicitări !

Ne sună un nene opărit de la cejeu, că dacă știa că regimu` e ca la armată acolo unde prestează, cerea azil politic la Dămuc ori la Răucești, că acolo nu te întreabă nimeni, unde te duci, ce faci, de ce faci și altele asemenea, așa cum să cere acuma la cejeu. Că cică e un regolement de ordine, că nu mai e loc să iasă omu` la o cinzeacă dă cafea, să-și plătească o facturică, să-și ia o șaormă, să-și pună murături, să tragă o fugă până la mare, că musai e obligatoriu să scrie hărtii și să le înainteze de jos în sus până se aprobează de cine trebe. Acuma noi știm cine o ticluit regolementu` și înțelegem de ce se zice printre măseaua de minte și vecinu` premolar „… de-ai pleca o dată, … dracului !“. Plus de asta, cum oare să fi uitat nenea ăsta că regulile-s făcute să fie încălcate, și doi, de ce să lase aeru` condiționat den birou pentru căldurile astea de afară ? Cumătru` nu pricepe.

Articolul precedentCeahlăul – Pandurii, duminică, ora 19
Articolul următorGrumăzești: Se toarnă asfalt