0:00

După doi ani de întrerupere, din cauza pandemiei, duminică, 5 iunie, a avut loc etapa zonală a concursurilor profesionale destinată voluntarilor din Serviciile de Voluntari Situaţii de Urgenţă (SVSU) din zona Târgu Neamţ. Au participat 13 echipe SVSU din Agapia, Bodești, Borca, Brusturi, Ceahlău, Crăcăoani, Drăgănești, Grumăzești, Păstrăveni, Războieni, Târgu Neamț, Timișești și Urecheni.

Pompierii voluntari din Neamţ s-au întrecut în „concursuri profesionale”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sub deviza „Pentru a avea succes trebuie să îți pui inima în ceea ce faci și tot ce faci să faci cu inima” aceştia au participat la probele de „Pistă cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”.

Comisia de concurs a stabilit următorul clasament: locul I – SVSU Păstrăveni, locul II – SVSU Ceahlău şi locul III – SVSU Brusturi.

Pompierii voluntari din Neamţ s-au întrecut în „concursuri profesionale”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;  popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Fair play – ul și voia bună au guvernat această întâlnire a pompierilor voluntari din zona Târgu Neamț”, a declarat locotenent Irina Popa.

Pompierii voluntari din Neamţ s-au întrecut în „concursuri profesionale”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Următoarea etapă a concursului va avea loc pe 12 iunie, pe stadionul din orașul Bicaz, unde va avea loc etapa zonală pentru SVSU din Piatra Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentBărbat găsit mort într-o pădure din Borca
Articolul următorIncredibil! Trei pioneze, o balama, o bucată de termometru cu mercur găsite în stomacul unui bărbat!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.