Misiunile modulului național de stins incendii au continuat astăzi, 14 august, în altă zonă de intervenție din Franța, în Parcul natural regional Landes de Gascogne, situat în regiunea de sud-vest a țării.

În această dimineață, pompierii români au executat operațiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

„36 de pompieri care încadrează 5 mașini de stingere incendii de pădure,  2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l și un microbuz se află dislocați în zona Boutox.  Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau  în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și de menținere a unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată”, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a concretizat în deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Angela Croitoru

FOTO: IGSU

Articolul precedentCod Portocaliu de furtună în Neamț, Bacău și Vaslui
Articolul următorUn bărbat a murit și trei răniți după o coliziune cu o autoplatformă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.