reclama autocenter

Două noi autospeciale de mare capacitate au ajuns în curtea ISU Neamț. Misiunile pompierilor nemțeni de stingere a incendiilor de pădure vor fi mult mai ușoare de acum încolo. „Incendiile la fondul forestier sunt caracterizate de propagarea rapidă a flăcărilor și accesul dificil. Pentru astfel de intervenții este nevoie de mulţi pompieri și multe echipamente. Anul trecut, pompierii nemțeni au intervenit pentru stingerea a cinci incendii produse la fondul forestier și la 360 de incendii produse la vegetaţia uscată”, declară lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț. Una din autospeciale rămâne în dotarea Detașamentului din Piatra-Neamț și cealaltă la Garda II de Intervenție Poiana Teiului.

Acest model de autospecială are, pe lângă dotările speciale, capacitatea de acces off-road pe relief denivelat, tracțiune integrală (4×4), capacitate de a transporta 3.000 litri apă, iar alimentarea se poate face şi din surse fără presiune ((lacuri, acumulări de apă, râuri). Este dotată și cu un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție.

Cele două autospeciale fac parte din lotul de 30 primite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, printr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare totală de 682 de milioane de euro.

Angela Croitoru

Articolul precedentL2 Aerostar a retrogradat, Universitatea Cluj va participa la play-out
Articolul următorGateriști amendați cu peste 22.000 lei, de ziua păcălelilor