Incendiul izbucnit luni, 5 noiembrie, în pădurea din apropierea Mănăstirii Neamț nu a fost încă stins, deși la fața locului acționează ISU Neamț cu 2 ofițeri și 28 de subofițeri, cu 2 autospeciale de stingere, un autocamion, două autoturisme de serviciu, 1 UTV, rucsaci de incendiu și bătătoare; Direcția Silvică Neamț cu 20 de salariați cu 2 utilaje forestiere și 2 cisterne; SVSU Vînători-Neamț și Pipirig – 10 membri și Ocolul Silvic Râșca – 15 salariați cu 2 utilaje forestiere;

„Luni, 05.11.2018, la ora 08:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, despre producerea unui incendiu de pădure, în comuna Vânători-Neamt. Pentru a ajunge la locul evenimentului, unde se aflau deja angajați de la ocolul silvic responsabil (privat), pompierii au mers pe jos, pe un teren accidentat, aproximativ 4 km., și au constatat că ard resturi vegetale și litieră, pe aproximativ 5 ha (la prima estimare). Ca urmare a celor constatate de primele echipaje, au fost mobilizate la locul acțiunii forțe de la subunitățile de pompieri de la Piatra Neamț și Roman, Direcția Silvică, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Vînători-Neamț și Pipirig precum și angajați ai Ocolului Silvic Râșca (Suceava).

Pentru operațiunile de localizare și stingere a incendiului au fost folosit utilaje forestiere și materiale specifice – bătătoare și rucsaci de incendiu. Începând cu ora 18:00, forțele și mijloacele mobilizate au început să se retragă, cu excepția unui echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț și 9 angajați de la două ocoale silvice cu misiunea de a continua operațiunile și a supraveghea zona întreaga noapte, întrucât mai existau focare – cioate fumegânde. La această oră, misiunea încă de desfășoară”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentPrimarul Chitic a inspectat lucrările din oraş
Articolul următorVăru` Săndel: ”Pup-o mă”, o comedie pentru care nu s-a făcut rabat de la calitate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.