reclama autocenter

masina de pompieri

* vechea maşină, în valoare de un leu, va fi înlocuită cu una nouă

* Ioachim Scripcaru, șef SVSU Bicaz: „Cu mașina pe care am avut-o în acești ani ne deplasam foarte greu, iar în unele situații, chiar și un minut poate costa viața unui om”

* Nicolae Sălăgean, primar Bicaz: „Vom reuși să aducem o mașină corespunzătoare, care să-i ajute pe cei de la SVSU în intervențiile la care sunt solicitați”

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bicaz scapă, de mașina în valoare de un leu cu care salvau oamenii și bunurile din calea focului. Primăria Bicaz a pus pe lista de investiții publice, pentru anul 2014, achiziționarea unei mașini de pompieri. Mașina veche, cu care erau nevoiți să se descurce pompierii de la Bicaz, a fost fabricată în 1978 și a fost donată, de cei de la ISU Neamț, în 2005, când a fost înființat serviciul actual.

„Din 2008, de când sunt șeful acestui Serviciu, am făcut referate în fiecare an, pentru achiziționarea unei mașini corespunzătoare. Ne bucurăm că, în sfârșit, demersurile noastre se vor concretiza în acest an. Este de o mare importanță înlocuirea vechii mașini. În primul rând, ne ajută la timpii de intervenție. Cu mașina pe care am avut-o în acești ani ne deplasam foarte greu, iar în unele situații, chiar și un minut poate costa viața unui om”, a declarat Ioachim Scripcaru, șef SVSU Bicaz.

Primarul de la Bicaz a precizat că era nevoie de o astfel de mașină mai ales că accesul în unele zone se făcea cu dificultate.

„Am fi vrut de anul trecut să putem schimba mașina veche, dar au fost câteva probleme legate de buget care ne-au împiedicat. Anul acesta am găsit resurse și vom reuși să aducem o mașină corespunzătoare, care să-i ajute pe cei de la SVSU în intervențiile la care sunt solicitați”, a declarat Nicolae Sălăgean, edilul orașului Bicaz. Odată cu vechea mașină care va fi trasă pe dreapta, anul acesta vor fi schimbați și înlocuiți vechii hidranți din oraș. (M. TEODOROF; foto: forum.pompierii.info)

Articolul precedentLiberalii “rotesc” patru miniştrii
Articolul următorAlege înţelept: ocoleşte!