Echipa de băieţi a Şcolii Girov a obţinut locul I la etapa naţională a Concursului „Prietenii Pompierilor” de la Satu Mare şi urmează să reprezinte România la competiția de la nivel internațional. Olimpiada Internațională a pompierilor se va desfășura în Slovenia, la Celje, în perioada 17-24 iulie, și în acest moment se fac eforturi pentru ca echipajul să poată avea tot ce este necesar pentru a reprezenta comuna, județul și tara cât mai bine, iar în bugetul local nu există bani pentru asta.

Primarul comunei Girov, Vasile Ciubotaru caută sponsori pentru transportul acestora, partea de cazare şi masă fiind asigurată de organizatori.

Echipa a fost deja în tabăra de antrenament de la Braşov, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Concursurile internaţionale ale tinerilor pompieri sunt organizate de Asociaţia Internaţională a Serviciilor de Incendiu şi Salvare (CTIF), iar la acestea participă echipajele de băieţi/mixte şi de fete câştigătoare ale etapei naţionale.

Angela Croitoru

Articolul precedentDSP Neamț – „Prin mișcare, o sănătate mai bună!”, campanie adresată bolnavilor cronici
Articolul următorDupă căderea pieței sovietice, COMES dă lovitura prin semnarea unui contract de 22,7 milioane euro, pe o perioadă de doi ani, cu un contractor mondial din Franța
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.