spaga-la-politieProcurorii DNA Bacău au început anul 2017 cu trimiterea în judecată a polițiștilor corupți de la Piatra-Neamț și a celor 53 de șoferi care i-au mituit.
Așadar comisarul șef Viorel Andronic (acum pensionar), acuzat de 11 fapte de luare de mită, agentul Iulian Ciolpan (49 de fapte și 4 de fals intelectual), agentul Laurențiu Marius Greaca (52 de fapte de luare de mită), agentul Bogdan Eugen Miziligeanu (30 de acte materiale), agentul Dragomir Loredan Covasan (23 de fapte), agentul Constantin Neamțu (31 de acte materiale) și agentul Alexandru Ionuț Berbec (18 fapte de luare de mită) au fost trimiși în judecată în stare de arest.

Din ceilalți 7 agenți, care se aflau sub control judiciar, a fost clasată cauza doar în privința lui Nicolae Cristian Buga. Ioan Alexandru Gălușcă, Ioan Inimosu-Botcă, Marius-Ioan Munteanu, Ionuț Popescu, Vasile Lucian Chifu și Adrian Ovidiu Zaharia vor fi judecați de Curtea de Apel Bacău, toți aflându-se încă sub control judiciar, cu interdicția de a profesa.

Procurorii au dispus, de asemenea, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 53 de șoferi pentru dare de mită și complicitate la fals intelectual.

”În perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, nominalizați anterior, au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză”, se arată în rechizitoriu.

”Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfășura ca o activitate repetitivă (116 acte materiale). În acest context, lucrătorii de poliție, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației, au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier. Cuantumul total al sumelor primite cu titlu de mită de către inculpați în perioada menționată este de 12.980 lei și 40 euro. (…) În datele de 25 și 29 aprilie 2016, inculpații Greaca Marius-Laurențiu și Neamțu Constantin au promis şi remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită, de la conducătorii auto verificați, inculpatului Andronic Viorel, în legătură cu atribuțiile acestuia de coordonare a activității Biroului rutier și controlul asupra agenților din cadrul biroului”.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani ridicate de la locuințele lui Viorel Andronic  (245 euro) și Iulian Ciolpan (1.800 lei și 530 euro), în vederea asigurării confiscării speciale. (C.M.)

Articolul precedentPrinşi pe stradă cu etnobotanice
Articolul următorAccident mortal la Săbăoani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.