Polițiștii din comuna Ion Creangă au funcționat ca niște veritabili recuperatori, în cazul unui furt între rude, care s-au împăcat după ce s-a rezolvat problema. Totul a pornit de la reclamația unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, venit în concediu din Italia. În ziua de 11 august, omul a plecat de acasă, împreună cu soția. În lipsa părinților, copiii, rămași singuri, au primit vizita unui unchi, care a stat doar câteva minute, în camera de curat. Timp în care a cerut apă de la unul dintre copii, context în care a rămas singur. Când s-a întors fetița cu apa, l-a găsit cam agitat și, subit, grăbit. Așa că a plecat.

La revenirea părinților acasă, s-a descoperit lipsa sumei de 2.200 de euro. Banii erau într-un portofel, în camera în care stătuse unchiul, așa că, din start, a fost suspect. A urmat reclamația la poliție, autorul furtului, care are 50 de ani, a recunoscut, a dat banii înapoi, ceea ce se cheamă recuperarea prejudiciului, a spus că regretă și a fost iertat.

Noul Cod Penal prevede posibilitatea ca părțile să se împace, lucru care înlătură răspunderea penală a autorului unui furt. Ocazii extraordinare ca polițiștii să deschidă dosare penale, să facă verificări, să recupereze prejudiciul și apoi să le închidă, pentru că păgubitul iartă hoțul după ce-și primește banii înapoi. (C.M.)

 

 

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI CSM Ceahlăul şi CSM Roman joacă la Mirceşti şi Liteni
Articolul următorL4 S-a înfiinţat Ozana Târgu Neamţ * Posibil amical cu Speranţa Răuceşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.