Reclamația unui bărbat de 70 de ani, care s-a adresat Secției de Poliției Rurală Dulcești, în ziua de 22 mai, s-a soluționat în ziua de 10 iunie, cu recuperarea parțială a prejudiciului. Omul a făcut plângere pentru că a constatat furtul a două motopompe și al unui acumulator din incinta a două societăți comerciale. Furtul s-ar fi comis, după cum a precizat reclamantul în luna octombrie 2019, dar probabil că până acum nu a observant lipsa obiectelor, care valorează 2300 de lei.

Activitățile de documentare și investigare efectuate de polițiști au condus la identificarea unui tânăr de 25 de ani, din localitatea Dulcești, bănuit de comiterea faptei”, a declarant agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. ”La data de 10 iunie, în continuarea cercetărilor realizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, polițiștii au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza localităților Trifești, Dulcești și Bîrgăoani, în urma cărora prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat parțial și a fost restituit persoanei vătămate.În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț”.

După toată agitația, identificarea autorului și recuperarea parțială a prejudiciului, polițiștii au fost nevoiți să-l pună în libertate pe tânăr pentru că a intervenit …împăcarea părților. Această anomalie a Codului penal transformă, la modul concret, polițiștii în recuperatori.

C.M.

Articolul precedentAlte două cadre medicale contaminate COVID-19 la spitalul „Sfântul Nicolae” Roman
Articolul următorActualizare: Noi avertizări de furtuni și grindină în Neamț, Iași, Botoșani și Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.