0:00

În perioada sărbătorilor de iarnă mulți aleg să nu rămână acasă și pleacă la drum, în stațiuni sau la rude și prieteni. Mini-vacanța a început deja, iar la acest moment mulți sunt în drum către alte destinații alese cu mult înainte de Crăciun. E bine de știut că nu toți polițiștii sunt liberi în această perioadă, iar ce de la Rutier promit să fie prezenți în trafic.

Polițiștii nu sunt în vacanță și anunță controale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRecomandăm participanților la trafic să circule prudent, să respecte viteza legală de deplasare și să se informeze cu privire la condițiile meteo înainte de a pleca în călătorie. În perioada mini-vacanței de Crăciun, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii vor fi prezenți în teren, zilnic, pe raza întregului județ, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea ilegalităților”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Neamț.

Pentru a se asigura că măsurile dispuse sunt respectate precum și în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile și vor monitoriza arterele rutiere. Se acționează cu efective mărite, astfel alături că alături de structurile de ordine publică și rutieră vor acționa și polițiștii de investigaţii criminale, cei din cadrul structurilor de arme, explozivi, substanţe periculoase și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț.

Pentru călătorii în siguranță, polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice, înainte de a porni la drum, ca autovehiculele să aibă funcționale sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate. Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

(G.S.)

 

Articolul precedentPompierul anului 2022 a părăsit sistemul militar
Articolul următorMesajul președintelui PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, cu prilejul Crăciunului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.