0:00

Polițiști nemțeni au participat la o amplă acțiune de control pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori derulată în județul Mureș, în perioada 23-27 septembrie. Verificările s-au derulat la 3 ocoale silvice și la 5 agenți economici. Au fost confiscați peste 1.300 mc de lemn și s-au dat amenzi de 219.000 lei. La acțiune au participat polițiști din 8 județe și Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI.Polițiștii nemțeni au controlat ocoale silvice din Județul Mureș, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În perioada 23 – 27 septembrie 2019, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat o acțiune, pe raza județului Mureș, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, au fost constatate 19 infracțiuni, fiind întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, pentru 6 infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, 6 fapte de furt de arbori, 2 infracțiuni de fals intelectual și câte o faptă de fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și fals informatic, precum și câte o infracțiune prevăzute de Legea 129/2019, privind prevenirea și combaterea spălării banilor și Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

 

De asemenea, au fost descoperiți 77,56 mc de masă lemnoasă provenită din tăieri fără drept de arbori. Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 219.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.338,87 mc de material lemnos, dintre care faptic 616,09 mc și valoric 722,78 mc, în valoare de 138.316,13 lei.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Suceava, Neamț, Cluj, Alba, Covasna, Vrancea și Brașov. De asemenea, s-a acționat în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor – gărzile forestiere din Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara.

Acțiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. (ZCH.NEWS)

Articolul precedentNeamț și Bacău sub cod portocaliu de inundații
Articolul următorBiciclist lovit de mașină, găsit inconștient