pietricica turism

Cei doi angajați ai Poliției Locale Piatra-Neamț, care au dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, au fost dați afară după luni de zile de la constatarea ”faptelor”. Primul, care urma să intre în tură, în dimineața de 21 decembrie 2018, avea o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost trimis în judecată abia pe 12 septembrie 2019, iar conform declarației Irinei Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra-Neamț, a încetat raportul de serviciu începând cu data de 1 octombrie 2019.

Un alt angajat, care nu avea statutul de polițist local, a fost găsit beat la volan, în timpul liber, în seara de 2 aprilie 2019. El conducea mașina personală pe bulevardul 9 Mai din Piatra-Neamț și a atras atenția unui echipaj de poliție rutieră, pentru că avea pană și continua să meargă. I-a luat foarte mult până a înțeles că lui îi făceau semne agenții să tragă pe dreapta și a oprit, într-un târziu. A fost testat și a rezultat că avea o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celălalt angajat al Poliției Locale Piatra Neamț, care ocupa funcția de agent de pază, cu statut de personal contractual, a încetat contractul individual de muncă începând cu data de 03.09.2019, conform art. 56, al. 1, lit. g și al. 2 din Legea 53/2003, privind Codul Muncii”, a mai precizat Irina Ștefănescu.

În fine, un al treilea angajat, care a fost găsit la serviciu sub influența alcoolului, a fost cercetat disciplinar și sancționat cu reducerea salariului de bază, pentru 3 luni, începând cu data de 1 august  2019. Între timp, însă, a mai comis o abatere disciplinară, legată de îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, astfel încât în momentul de față este, din nou, cercetat de o comisie care urmează să decidă ce măsuri ia împotriva lui. Spre deosebire de ceilalți colegi, el nu s-a urcat beat la volan, însă are șanse mari să fie dat afară, pentru că se află în conflict de ”interese” cu deviza instituției ”Încredere și siguranță”.

C.M.

 

 

2 COMENTARII

Comments are closed.