reclama autocenter

Începând de astăzi, 30 septembrie, polițiștii locali din Piatra-Neamț caută persoanele fără adăpost, care încearcă să-și amenajeze tot felul de culcușuri prin centralele dezafectate și sub balcoanele blocurilor, și le îndrumă spre Centrul de noapte din cartierul Speranța. Persoanele care nu sunt din Piatra-Neamț sunt trimise spre localitățile de domiciliu, cu anunțarea prealabilă a direcțiilor de asistență socială din cadrul primăriilor și a DGASPC, în cazul minorilor.

Un adăpost improvizat a fost depistat, de către un echipaj al Biroului Ordine Publică, sub balconul unui bloc din cartierul Precista, din Piatra-Neamț, în data de 30 septembrie, în jurul orei 09.30. ”Locatarii” în cauză, doi  bărbați în vârstă de 34 de ani, respectiv 38 de ani, din Piatra-Neamț au fost conduși la sediul Poliției Locale, unde, în urma identificării au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, fiind somați totodată, să igienizeze zona. Cei doi au fost încredințați D.A.S. Piatra Neamț în vederea acordării asistenței de specialiatate”, a precizat Irina Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliției locale Piatra-Neamț. .

Conducerea instituției face apel la cetățeniii orașului să nu încurajeze cerșetoria și nici să nu tolereze amenajarea de adăposturi sub balcoane sau în alte spații. Pentru a sesiza astfel de situații, pietrenii au la dispoziție numărul de telefon al Dispeceratului Poliției Locale – 0233 231 300, dar se pot adresa și echipajelor aflate în teren.

C.M.

Articolul precedentFOTO: Un tânăr a murit, zdrobit de un brad
Articolul următorTânărul omorât de un vârf de copac era vărul primarului de Farcașa

1 COMENTARIU

  1. Cerem și insistam, în cartierul Dărmănești suntem mereu întâmpinați de boschetari la întrarea în mag. Adrian, Lidel, Dania, apoi merg și își fac nevoile în scări de bloc sau la containerele de colectsre deșeuri. Nu mai spun ce e la biserica Sf. Paraschiva!

Comments are closed.