Accident la barieră (Iaşi, 26.07.2015)
Accident la barieră (Iaşi, 26.07.2015)

Poliţiştii rutieri din Iaşi, Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău, împreună cu poliţiştii de la Transporturi, au organizat o acţiune pe raza de competenţă, la trecerile la nivel cu calea ferată, în vederea depistării şi sancţionării şoferilor, care încalcă legislaţia rutieră în vigoare pe această linie. Au fost aplicate 231 sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 pentru nerespectarea regulilor la trecerile la nivel cu calea ferată, iar 212 pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere. Au fost reţinute 13 permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

EXEMPLE

Un bărbat  de 33 de ani, din judeţul Bacău, a condus un autoturism  pe DE 583, către Târgu Frumos, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în localitatea Podu Iloaiei, nu a oprit, continuându-şi deplasarea, deşi semnalele acustice şi luminoase de culoare roşie se aflau în funcţiune. Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 945 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

O femeie, de 51 de ani, din comuna Ciurea a condus un autoturism pe DC 5 Uricani, iar la trecerea la nivel cu calea ferată nu a respectat semnificaţia indicatorului “Oprire”. Acesta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.100 lei şi i s-au aplicat 6 puncte de penalizare la permisul de conducere.

Un bărbat de 35 de ani, din municipiul Iaşi, a condus un autoturism,  pe str. Serg. Gr. Ioan, dinspre str. Tabacului către str. Canta, iar la trecerea la nivel cu calea ferată BJATM nu a respectat semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase de culoare roşie aflate în funcţiune, trecând în timp ce barierele erau în curs de coborâre. Acesta a fost sanctionat cu amendă în valoare de  945 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe  drumurilepublice pentru o perioadă de 90 zile.

Un bărbat, de 36  ani, din municipiul Iaşi, a condus un auto pe str. Serg. Gr. Ioan,  dinspre str. Canta către str. Tabacului şi a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a coloanei de autovehicule oprite  la trecerea la nivel cu calea ferată BJATM. Acesta  a fost sancţionat cu amendă în valoare de 420 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe  drumurile publice pentru o perioadă de 30 zile.

Aceste acţiuni sunt necesare tocmai din cauza unui accident la trecerea la nivel cu calea ferată, petrecut pe 26 iulie 2015, chiar în zona străzii Canta. Trenul Iaşi – Cluj a acroşat un autoturism Matiz care nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată din zonă. Un bărbat şi o femeie din autovehicul au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. (ZCH NEWS)

Articolul precedentBombă găsită pe păşune
Articolul următorA căzut cu căruța și a murit!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.