0:00

Polițiștii din Piatra-Neamț au percheziționat  Penitenciarul Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ziua de 17 ianuarie, poliţiştii din Piatra Neamț – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au derulat 5 percheziţii la locuințe din județul Iași și la Penitenciarul de maximă siguranță Iași. În urma acestora au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice şi alte terminale, precum şi sume de bani.

„Activităţile s-au desfăşurat în cadrul a 16 dosare penale privind infracțiunile de înșelăciune, în care 7 persoane sunt bănuite de comiterea a 15 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda Accidentul”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2016-ianuarie 2017, doi bărbați de 36 și 38 de ani aflați în Penitenciarul Iași, ar fi săvârşit, pe raza județului Neamț, 15 infracţiuni de înşelăciune, prin metoda Accidentul, fiind sprijiniți de o femeie de 26 de ani și alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani, din Neamț și Iași. Prejudiciul cauzat este de 19.000 de lei, fiind recuperat parțial. Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere”.

Doi bărbați, de 22 și 26 de ani, din Târgu Frumos și o femeie, de 26 de ani, din Iași, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunere de arestare preventivă.

Metoda era simplă și eficientă. Cei doi deținuți sunau viitoarele victime și le spuneau povești de groază, iar tinerii din Târgu Frumos se duceau la casele persoanelor păcălite, ridicau banii și-i predau femeii de 26 de ani. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării, având în vedere că există oameni păcăliți și în județele Bacău și Suceava. (C.M.)

Articolul precedent700 de lei în plus pe cap de elev
Articolul următorCaz de tuberculoză la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.