Polițiștii de la Sagna au mai confiscat o mașină cu tot cu lemne, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de la Secția Rurală Sagna, care au mai avut rezultate în ultima vreme în materie de combatere a delictelor silvice, au mai confiscat o autoutilitară, în seara de 9 noiembrie. Având informații că un bărbat din Stănița se ”aprovizionează” cu lemne de foc direct din pădure, polițiștii au organizat o pândă și, în jurul orei 18:00, l-au prins. Bineînțeles, tânărul, care are 29 de ani, nu avea cum să dețină documente de proveniență și de transport pentru lemnul (stejar și carpen) găsit în autoutilitara sa. Prin urmare a fost amendat cu 3.000 de lei, iar autovehiculul a fost confiscat cu lemn cu tot. Bărbatul are posibilitatea să conteste măsura în instanță, ceea ce au făcut toți cei care au rămas fără autovehicule de la începutul anului până acum. Deocamdată, judecătorii n-au pronunțat nicio hotărâre la instanțele din Neamț, însă în alte județe, unde s-au judecat cauze similare, contestațiile celor găsiți cu lemn fără acte au fost respinse. (C.M.)

Articolul precedentNemțeni prinși la o lună după o tâlhărie la Bacău
Articolul următorIulian Rotariu, pompierul care aleargă pentru copiii cu autism
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

5 COMENTARII

  1. Din pacate se mai gaseste cate un tap ispasitor!, foarte bine le face!.
    Dar ce se intampla cu cei care au batjocorit padurile accestei tari fara de lege?

  2. Au zis ca au prins o duba si arata o poza cu un camion sigur este vb de o duba sub 3.5 tone si de vreun amarat care nu are cu ce isi cumpara lemne sa se incalzeasca iarna asta, dar de ce nu prin tirurile care trec tot timpul cu 40 de tone de lemn

    • Da, asa este, si bonus astepti o sentina de ispasire a unei pedepse de la instantele judecatoresti din judetul tau 🙂 Potrivit legii, furtul se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penala, cu un alt bonus, dosar penal 🙂 eu sunt unul din oamenii care folosesc aplicatia prin care pot verifica daca transporturile de lemne sunt autorizate sau furate!

  3. Probabil ca daca autoritatile asigurau necesarul de lemn de foc, pentru populatie nu ar fii probleme de genul asta. Doar ca ii mai usor sa dea legi si problemele din teritoriu sa ramana. De ce nu s-au confiscat trenurile si camioanele, cu care s-au dus toti muntii nostrii? Ii mai usor sa confisti carute si dube ca oamenii de rand nu pot sustine campanii electorale cu bani sau nu au de unde sa dea spaga organelor de control pentru o caruta de lemne. Rusine nemernicii dracului!!

Comments are closed.