Poliţiştii de la „Permise”, trimişi în judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAflaţi în arest la domiciliu, agentul Adrian Costel Anton şi comisarul Cristian Ilie Filip, ambii detașați de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamţ la structura similară din Covasna, au fost trimişi în judecată de DNA Braşov, care i-a anchetat. Procurorii au reţinut în sarcina lui Anton 15 fapte de luare de mită, 7 de abuz în serviciu, dar şi acuzaţia de „folosire abuzivă a funcției în scop sexual”. Comisarul Filip va fi judecat, la rându-i, pentru 5 fapte de luare de mită.

În faţa instanţei vor ajunge şi instructorii auto Gabor Koter şi Laszlo Elemer Gal, cercetaţi sub control judiciar pentru complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă. De asemenea, procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe cei care au dat şpagă (6 la număr), ca să obţină permise de conducere.
„În perioada 25 ianuarie -28 aprilie 2016, inculpații Filip Ilie Cristian și Anton Costel Adrian, având atribuții pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere, atât singuri cât și împreună, au pretins și primit de la diferiți candidați printre care și Nagy Gyula, Striblea Mihai Constantin, Colț Ciprian-Ștefan, Dinco Marius Lucian, Finta Istvan Jeno și Istrate Remus, sume de bani cuprinse între 100 lei – 1.000 euro și alte foloase necuvenite”, se arată în rechizitoriu. În același context, în perioada 7 martie 2016-20 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeași calitate de examinator, a obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea. Sumele de bani au fost remise celor doi inculpați atât personal cât și prin intermediul inculpaților Koter Gabor și Gal Elemer Laszlo, instructori auto la o școală de șoferi. În perioada 22 februarie – 21 aprilie 2016, inculpații Koter Gabor și Gal Elemer Laszlo au pretins de la mai mulți candidați sume de bani cuprinse între 4.200 lei – 1.500 euro, promițându-le că-i va ajuta să promoveze probele pentru obținerea permisului de conducere, în acest sens susținând că are influență asupra unor examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna”.
Procurorii au instituit sechestru asigurător pe mai multe imobile şi bani ce aparţin poliţiştilor şi instructorilor auto şi au trimis dosarul Tribunalului Covasna.
C.M.

Articolul precedentCe au obținut medicii la negocierile cu Guvernul
Articolul următorLovitură a poliției: ”Aragaz” a fost reținut !
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.