Polițiștii au ”stricat” chefurile de week-end, record de amenzi la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn condițiile în care numărul cazurilor de Covid crește continuu, iar mare parte a populației nu conștientizează cât de aproape este colapsarea sistemului sanitar, reprezentanții instituțiilor cu atribuții în prevenirea și limitarea infectării cu noul tip de coronavirus au intensificat acțiunile de control. În ultimele 24 de ore, au fost organizate 9 acțiuni punctuale, în timpul cărora au fost verificate 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 64 de mijloace de transport și au fost legitimate 572 de persoane.

Echipele de control au depistat 173 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, o persoană care nu a respectat măsura privind carantina/izolarea și o persoană care a participat la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, aceastea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 11.250 de lei”, a precizat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În paralel, în seara de 17 octombrie, începând cu orele 22.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituțiile cu atribuții de control, au acționat, atât în uniformă, cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoVid-19 și a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 64 din 2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

În Piatra Neamț au fost aplicate 11 sancțiuni, în valoare totală de 4,476 de lei și a fost oprită activitatea unui club, în care nu se respecatu măsurile anti-Covid. La Roman, au fost aplicate 2 amenzi în valoare de 6.000 de lei, pentru organizarea unei cumătrii și a unei petreceri onomastice, iar la  Târgu Neamț – 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 de lei, dintre care 3 pentru nerespectarea interdicției de a organiza evenimente private și de a limita programul de funcționare până la ora 23.00.

În cazul celor 3 societăți comerciale, activitatea a fost oprită întrucât nu au fost respectate prevederile art. 6, din Anexa 3 a H.G: 865/2020”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu. ”De asemenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza localității Tarcău, la o societatea comercială, ar avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, lucru ce contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de Covid 19. În acest caz, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențioanl conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Reamintim tuturor că obiectivul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a veghea la respectarea legii, însă abaterile de la prevederile legale în vigoare nu vor fi tolerate. Facem apel către cetățeni să respecte măsurile necesare prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-COV-2, precum purtarea măștii de protecție, dar și păstrarea distanțării fizice pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru protecția celor din jur!”.

C.M.

Articolul precedentControl la balastiere: două dosare penale și amenzi de peste 330.000 de lei
Articolul următorFOTO: Patru răniți grav după ce două mașini s-au ciocnit. Șoferul vinovat de accident a ațipit la volan