0:00

Poliţiştii au în atenție cele 6 lăcașuri de cult care au hram astăzi, de Sfânta Marie Mare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMănăstirile Bistrița și Văratec și bisericile cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Mărgineni, Pildești – Cordun și Nisiporești – Botești sunt astăzi, 15 august, în atenția polițiștilor care vor  acționa atât pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, cât și pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale impuse pe perioada stării de alertă.

”Pentru a ne asigura că măsurile dispuse sunt respectate precum și în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile în proximitatea lăcaşurilor de cult și vor monitoriza arterele rutiere din zonele turistice unde se vor desfășura manifestări publice circumscrise acestei sărbători”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În această perioadă se acționează cu efective mărite, astfel alături de structurile de ordine publică și rutieră, polițiștii de investigaţii criminale, cei din cadrul structurilor de arme, explozivi, substanţe periculoase și luptătorii de la acțiuni speciale vor acționa cu promptitudine pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale. Atragem atenția tuturor cetățenilor asupra respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu și a distanțării sociale”.

Peste 130 de polițiști vor acționa în zona lăcașurilor de cult și a punctelor de atracție turistică în acest week-end. Lor li se adaugă efective de jandarmi care vor supraveghea în special zona montană a județului.

Având în vedere aglomerația din trafic, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să conducă fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.și să evite depăşirile.

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană”, recomandă Serviciul Poliției Rutiere Neamț. ”De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule! Dată fiind experiența redusă, recomandăm conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari. Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite deplasarea pe partea carosabilă”.

C.M.

 

Articolul precedentŞefia spitalului Târgu Neamţ scoasă la concurs
Articolul următorLocuri de muncă în instituţiile bugetare din Regiunea Nord-Est