Polițiștii din Bacău au confiscat peste 400 de brăduți şi peste 9.500 de articole pirotehnice, în cadrul acțiunilor desfășurate, luni, 21 decembrie.

bacau brazi 01„Polițiștii au fost identificat un bărbat, de 37 de ani, care deținea la punctul de lucru al unei societății comerciale, din comuna Asău, 162 pomi de Crăciun, pentru care nu avea documente de proveniență. Față de cel în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar pomii au fost confiscați și predați Ocolului Silvic Comănești”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Bacău.

bacau brazi 02Polițiștii au identificat şi un brăilean, de 38 de ani, care transporta cu o autoutilitară 240 pomi de Crăciun, pentru care nu deținea documente de însoțire și proveniență. Acesta a fost amendat cu 2.000 de lei, iar cei 240 pomi au fost confiscați și predați Ocolului Silvic Comănești.

De asemenea, în comuna Oituz, polițiștii au depistat în trafic o autotutilitară condusă de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Bogdănești, care transporta 20 pomi de Crăciun specia brad, fără a deţine acte de provenienţă. Şi acesta a fost amendat, iar cei 20 de pomi, în valoare de 1.000 lei, au fost predaţi Ocolului Silvic Oituz.

Criză de petarde la Gîrleni

bacau artificiiTot pe 21 decembrie, polițiștii din Bacău, împreună cu jandarmii, au acționat în comuna Gîrleni, pentru a verifica modul în care se comercializează articolele pirotehnice.

„Polițiștii au depistat, în flagrant, o persoană de sex feminin, de 43 de ani, din comuna Hemeiuş, administrator al unei societăți comerciale, care oferea spre vânzare, fără drept, articole pirotehnice. În magazinul societății comerciale au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 9.663 petarde din clasele 2 și 3 și 27 baterii artificii din clasa a 2-a”, potrivit comunicatului IPJ Bacău.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru efectuare de operațiuni fără drept cu articole pirotehnice. (ZCH NEWS)