pietricica turism

O patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Piatra-Neamț a oprit în trafic două camioane, încărcate cu cherestea, care se aflau, în dimineața de 17 iulie, la ora 4, la ieşirea din municipiu spre Roman.

”În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că cele două autovehicule transportau mai mult lemn decât era prevăzut în documentele de însoțire a mărfii. Prin urmare a fost solicitat sprijinul Biroului de Delicte Silvice și al inginerilor silvici, care au intervenit și au măsurat lemnul-tip cherestea rășinoase, stabilindu-se că la primul camion surplusul de materialul lemnos era de circa 10 metri cubi, iar la cel de-al doilea autovehicul de 11 metri cubi”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Cheresteaua găsită în plus față de ceea ce era menționat în documente, în valoare de 11.300 de lei, a fost confiscată. De asemenea, ambele camioane au fost indisponibilizate, iar șoferii – doi bărbați de 54 și 60 de ani, din Bicaz Chei – au fost amendaţi cu 3.000 lei fiecare pentru transport ilegal de material lemnos. (C.M.)