fier vechi confiscatÎn ultima săptămână, timp în care poliţiştii au intensificat controalele pe toate palierele, începând de la târguri şi oboare, până la maşinile de transport marfă aflate în trafic, numărul dosarelor penale şi al amenzilor aplicate a crescut faţă de alte perioade

„Poliţiştii au constatat 105 infracțiuni, dintre care 51 judiciare, 13 privind abaterile la Codul Silvic, 5 de evaziune fiscală, 4 la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive și au aplicat 1.316 de contravenții în valoare de circa 320.000 de lei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

La rândul lor, agenţii de circulaţie au reținut 48 de permise de conducere, dintre care 27 pentru consumul de băuturi alcoolice și 21 pentru încălcarea regimului legal de viteză, și au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Cea mai importantă confiscare, atât din punct de vedere al cantităţii, cât şi al valorii, a fost făcută în trafic, în afara localității Roșiori și în Roznov, unde au fost oprite pentru control două autoutilitare, încărcate cu fier vechi, maşinile aparţinând aceleași societăți comerciale. Surpriza a venit repede: pentru 54.340 kg deșeuri de fier nu existau documente valabile de proveniență și transport. Firma a fost sancţionată cu o amendă de 20.000 de lei, iar fierul – în valoare de 27.000 de lei – a fost confiscat. În total, pe parcursul întregii săptămâni au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 50. 000 de lei. (C. MIRCEA)