botosani prevenire 01botosani prevenire 02Poliţiştii din judeţul Botoşani au derulat, săptămâna aceasta, o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor în tabăra din localitatea Agafton, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Cei 60 de copii aflaţi în tabăra de vară din localitatea respectivă au avut luni, 8 august, o întâlnire interesantă cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate, din cadrul IPJ Botoşani.

„Temele de discuţie au acoperit un spectru larg, însă cu abordare specifică, pe categorii de vârstă. Copiilor le-au fost prezentate şi explicate riscurile implicării în comiterea de fapte antisociale (inclusiv noţiuni despre răspunderea penală în cazul minorilor), efectele consumului de substanţe psiho-active, riscurile unui anturaj nepotrivit, etc. La finalul activităţilor, poliţiştii le-au explicat micuţelor gazde că pot oricând să le ceară ajutorul dacă sunt în pericol”, potrivit comunicatului de presă citat. (ZCH NEWS)