reclama autocenter

spaga la politieACTUALIZARE: Cei doi agenţi, reclamaţi că au cerut mită, sunt şeful Postului de poliţie Sagna şi unul dintre ajutorii lui.

Şeful de post mai are o lună până la pensie, iar colegii şi superiorii spun că niciodată n-a avut vreun fel de probleme până acum, deşi s-au mai auzit ceva discuţii la adresa lui, însă nimeni nu l-a reclamat.

Atitudinea celor doi poliţişti este cu atât mai reprobabilă cu cât în ultima vreme, conducerea IPJ Neamţ a organizat întâlniri repetate cu agenţii din mediul rural, tocmai cu scopul de a le atrage atenţia în privinţa conduitei anticorupţie.

„Am făcut instruiri de 5-6 ori în ultimul timp, şi cu ocazia controalelor dinainte de Paşte, şi când a început campania electorală, dar se pare că nu toată lumea a înţeles ce era de înţeles”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ.

Cum deocamdată nu s-a dispus nicio măsură împotriva celor doi agenţi, simplul fapt că sunt cercetaţi pentru luare de mită nu modifică în niciun fel relaţiile lor de muncă şi nici atribuţiile pe care le au. Doar în momentul în care vor fi trimişi în judecată, vor fi puşi la dispoziţie, li se vor lua armele şi vor primi sarcini de serviciu care să nu implice relaţii directe cu cetăţenii. Dar se prea poate ca, până atunci, şeful de post deja să fie pensionar. (C. MIRCEA)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ au fost surprinşi, joi 12 mai, în flagrant, în timp ce luau mită 100 de lei, se precizează într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Neamţ.

Ofiţerii DGA Neamţ au acţionat în urma unui apel la TelVerde Anticorupţie (0800.806.806).

„Un cetățean a reclamat că, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară încărcată cu material lemnos, a fost oprit pentru control de doi agenţi de poliţie din cadrul unui post de poliţie – IPJ Neamț. Aceștia au solicitat conducătorului auto să le dea o sumă de bani, pentru a nu aplica măsurile legale de sancţionare. Cetățeanul a precizat că, anterior, în mai multe rânduri, cei doi poliţişti au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 şi 100 lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, deşi deţinea documente legale (avize de însoţire secundare)”, potrivit comunicatului citat.

În baza sesizării telefonice, lucrătorii DGA Neamţ, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului Neamț, s-au deplasat la faţa locului unde a fost organizat flagrantul.

Echipa operativă a intervenit imediat după ce conducătorul auto i-a remis unuia dintre poliţiști suma de 100 lei.

Cei doi agenţi de poliţie au fost prezentaţi Parchetului Neamţ, care a dispus începerea urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând ca aceștia să fie cercetați în libertate. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentCătălin Drăgușanu, program de guvernare locală bazat pe problemele orașului
Articolul următorBântuie scarlatina prin școlile nemţene! Vezi unde!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Pai cum sa afle superiorii daca împărțeau prada? Eu stiu vreo mie de fapte de acest gen. A venit in Sagna in 2005, scos cu procuratura din Doljesti. A fost ” pedepsit” fiind numit sef de post la Sagna . Mai mare nenorocit ca (…) nu cred sa mai fie in tara

  2. Stătea intre 10-15 ore pe zi la intrarea in Sagna si oprea cam 7 mașini din 10. Nu am auzit pe NIMENI sa fi primit o amenda. Toti plateau cash. Credeți ca nu stiau superiorii? Sa-i plătim pensie unui asemenea om? Te pomenesti ca-l ascund vreo luna si dupa i-l trimit la pensie, si trimit in schimb la Sagna pe baiatul lui (…), pe (…) . Care actualmente este politist la (…). Nu de alta, sa nu se piardă traditia… . Multumesc

Comments are closed.