Cartierul Speranța (despre care Mesagerul de Neamț a scris un articol care poate fi recitit aici) a fost ”vizitat” ieri, 10 iulie, de echipaje de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, de la Poliția municipiului Piatra Neamț, Biroul Rutier Piatra Neamț, Serviciul Criminalistic, jandarmi din cadrul IJJ Neamț și GJM Bacău, însoțiți de specialiști de la Delgaz Grid SRL și reprezentanți ai Evidenței Populației și ai Primăriei municipiului Piatra Neamț. Acțiunea s-a desfășurat între orele 6 și 11,30 și probabil a avut și o importantă componentă preventivă, având în vedere desfășurarea de forțe.

Cu ocazia verificării legalității racordării la sistemul de distribuție a energiei electrice și alimentării cu energie electrică, au constatat, în flagrant delict, 2 infracțiuni de furt”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. ”În cadrul acțiunii, 4 persoane identificate au fost puse în legalitate pe linie de evidență a populației și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform OUG 97 din 2005, în valoare de 400 de lei”.

Celor două persoane care furau energie electrică prin instalații clandestine, li s-au întocmit dosare penale. La verificări au participat și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

C.M.