reclama autocenter
20160217_084826
Fotografie de la locul tamponării

Agentul Cezar Pocovnicu de la Poliţia Piatra-Neamţ a fost reclamat de Cătălin Crăciun (celebrul distrugător de maşini) că l-a „pus” să tamponeze autoturismul lui Ovidiu Petrică Boandă, în schimbul „rezolvării” unui dosar penal. Şi Crăciun, şi Boandă sunt cunoscuţi cu probleme penale, iar în prezent ambii sunt în arest preventiv, fiecare (şi) pe baza declaraţiilor celuilalt. Memoriul lui Crăciun a ajuns la şeful IPJ Neamţ, dar şi la prietena lui Ovidiu Boandă, care susţine că iubitul ei a fist arestat ilegal.

Subsemnatul Crăciun Cătălin sunt acuzat că pe data de 29.10.2015 l-am şantajat şi distrus autoturismul numitului Bondă Ovidiu Petrică”, a scris Crăciun în „autodenunţul”, din care reproducem fragmente, cu respectarea ortografiei şi exprimării autorului. „Să vă spun cum au stat lucrurile de fapt. La mijlocul lunii octombrie fiind chemat la Poliţie de către numitul domnul Pocovnicu Cezar poliţist în cadrul poliţiei municipale Piatra Neamţ departamentul furturi. Aici eu sunt suspect pentru infracţiunea de tăinuire că aş fii cumpărat mai multe bunuri ce proveneau din furat şi pentru a scăpa de acest dosar mi-a spus cum trebuie să fac. Mi-a dat mai multe detali în legătură cu numitul Boandă Ovidiu cu ce maşină circulă şi că în fiecare joi îl pot găsi la poliţia judeţeană Neamţ unde trebuie să se prezinte că este sub control judiciar şi indiferent că aş fii sau nu vinovat să-l tamponezi şi după să-l sun pe nr lui personal şi el va trimite un echipaj de la poliţia rutieră. Fără să realizeze că poate să-mi se întoarcă în potriva mea ce era să fac după aia şi ţinând cont că dacă un poliţist mă pună să fac ceva în care îl va ajuta pe el şi l-a rândul meu voi scăpa de învinuirea de tăinuire. Pe data de 29.10.2015 în jurul orelor 09:00 am văzut maşina parcată în parcarea IPJ Neamţ a numitului Boandă Ovidiu şi ne având spaţiu suficient ca să pot trece cu autoturismul l-am acroşat. M-am dat jos şi încercând să explic că nu am avut spaţiu pentru trece pe lângă maşina dânsul nu am putut să ne înţelegem eu am revenit la maşina mea l-am sunat pe Domnul poliţist Pocovnicu Cezar iar dânsul a trimis un echipaj de la poliţia rutieră şi nu a durat 5 min şi au ajuns la faţa locului. Am fost duşi la municipiul Piatra Neamţ am declarat cum sa întâmplat tamponarea şi ulterior eu am plecat acasă. Nu am avut nici ce-a mai mică intenţie să-l şantajez pe numitul Boandă Ovidiu pentru că nu aş mai suna la poliţie. (…) Pt a putea dovedi că am fost pus să fac ceea ce am făcut se poate verifica că pe pe data de 29.10.2015 în jurul oeri 9.10 l-am sunat pe Domnul Pocovnicu şi i-am spus unde sunt şi mai departe ştie dândul ce a făcut de în maxim 5 minute a ajuns un ecxhipaj de la poliţia rutieră. Vă rog ca cei doi poliţişti să fie audiaţi ţi întrebaţi cine i-a trimis la locul evenimentului. (…) Nu doresc să o fac pe nevinovatul sau să dau vina pe Domnul Pocovnicu dar dacă dânsul nu m-ar fii pus să fac nu aş mai acuzat pentru Distugere şi Şantaj şi nici poate arestat şi de aceea vă rog să luaţi în consideraţie cele spuse de mine şi ca Domnul poliţist Pocovnicu Cezar să fie tras la răspundere”.

Cătălin Crăciun, cunoscut pentru „obiceiul” de a le face semn şoferilor fără prioritate să iasă din intersecţii, pentru ca imediat să-i lovească, a fost arestat în decembrie anul trecut, după ce-a făcut scandal în faţa sediului Poliţiei Judeţene. El se afla sub control judiciar, a venit la „raportul săptămânal”, a parcat exact lângă trepte, cu muzica la maxim, şi când ofiţerul de serviciu i-a atras atenţia, a făcut un scandal de pomină, l-a înjurat şi l-a ameninţat pe poliţist. La rândul lui Ovidiu Boandă a fost implicat în mai multe dosare şi, conform rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată, pe 25 ianuarie 2016 „este recidivist post-executoriu, a fost condamnat în repetate rânduri la pedeapsa închisorii cu executare, pedepsele fiind cuprinse între 1 an şi 4 ani şi 6 luni, pentru infracţiunile de lipsire de libertate, înşelăciune, conducere cu permisul suspendat, vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă”. Acum, amândoi sunt în stare de arest preventiv. Şi fiecare susţine că pe nedrept. Crăciun spune că a fost pus de poliţist să facă „rele”, în vreme ce Boandă ne-a sunat din Penitenciarul Bacău şi ne-a declarat că arestarea lui este rodul „colaborării” dintre Crăciun şi poliţistul Pocovnicu: „Poliţiştii care au venit la faţa locului au consemnat că eu conduceam pe strada Eroilor, dar maşina mea a fost lovită în parcarea stadionului, cum de altfel se vede şi din fotografii. Nu eram în mers şi nici măcar n-am condus eu, am fost cu un cumătru la poliţie. După ce mi-a lovit BMW-ul, Crăciun s-a dat jos, a venit la mine şi mi-a spus că dacă nu-i dau lui maşina mea mergem la poliţie”:

Într-adevăr, pe înregistrarea unei convorbiri telefonice din ziua tamponării, Crăciun se aude clar cum spune. „Când am venit frumos la tine la maşină ţi-am spus clar : „Bă, dai BMW-ul sau mergem la poliţie?”, şi tu ce-ai făcut te-ai dus la poliţie ca prostul! Puteai să spui hai să facem o amiabilă şi asta este. Nu?”.

În plus, prietena lui Ovidiu Boandă susţine că abia acum câteva zile a primit o comunicare acasă prin care se aduce la cunoştinţa bărbatului ei faptul că are permisul anulat în urma unui accident mortal, petrecut cu 4 ani în urmă. Iar pe documentul respectiv seria permisului este trecută greşit.

Practic el n-a fost înştiinţat oficial că nu mai are dreptul să conducă, iar faptul că seria permisului este alta înseamnă că actul respectiv e greşit”, a declarat Claudia Sîrbu. „Tot dosarul e o făcătură. A fost acuzat că a mai fost prins conducând şi la piaţa centrală, dar noi aveam şofer angajat şi băiatul se dusese după o cafea, iar Ovidiu doar s-a urcat să pornească motorul pentru că era ianuarie şi era frig şi imediat au apărut maşini de poliţie care, vezi Doamne, l-au prins în flagrant la volan, în trafic. Iar ca să aibă cât mai multe abateri, mai apare şi o declaraţie de la un anumit Mihai Darie, care are o fundaţie (eu n-am găsit pe nimeni la adresa aceea) care susţine că a fost informat de o doamnă pe care n-o cunoaşte că l-ar fi depăşit pe Ovidiu în trafic, în luna august a anului trecut, pe traseul Tarcău – Piatra Neamţ”.

În cazul celor 3 fapte de conducere cu permisul anulat, instanţa va avea cuvântul decisiv în privinţa lui Ovidiu Boandă. Odată cu el a fost trimisă în judecată şi Claudia Sîrbu, acuzată de mărturie mincinoasă, pentru „a-l exonera de răspundere penală pe inculpatul Boandă”.

Rămâne de văzut ce soartă va avea şi Cătălin Crăciun, care este implicat în multe poveşti cu maşini tamponate intenţionat, fără să-l fi îndemnat cineva să facă asta. Dacă în cazul Boandă a fost pus de Cezar Pocovnicu sau nu, iarăşi se va stabili după finalizarea verificărilor, care se fac în prezent în privinţa poliţistului.

Am primit un memoriu de la Cătălin Crăciun şi am dispus ca Biroul de Control Intern să verifice toate aspectele semnalate”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ.” În paralel, având în vedere calitatea de poliţist judiciar a lui Cezar Pocovnicu, a fpst sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ”.

Cristina MIRCEA

 

 

Articolul precedentVremea caldă a închis patinoarul de la Bicaz
Articolul următorActualizare, galerie foto: Mercedesul unui poliţist „şifonat” de o doamnă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.