Polițist lovit cu ranga, infractor împușcat în fund. Știre actualizată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn noaptea de duminică spre luni (24 spre 25 iulie) s-a derulat un episod din ciclul „vestul sălbatec” în comuna Ștefan cel Mare. Trei polițiști de la Poliția Piatra Neamț, care făceau parte dintr-o echipă de prindere în flagrant a unor cunoscuți spărgători de case, au avut surpriza să constate că hoții au venit direct spre locul în care se aflau. Nici nu aveau cum să se retragă, nici cum să le abată atenția hoților, așa că au rămas pe loc și au așteptat „întâlnirea”. Care a fost o reală surpriză pentru hoți, amândoi rupând-o la fugă simultan, cu polițiștii pe urmele lor. Unul dintre spărgători, când a simțit că e pe cale să fie prins s-a întors și l-a pocnit pe polițistul care-l urmărea cu ranga în cap, dar a fost prins imediat de ceilalți polițiști. Al doilea hoț a fost somat dar a continuat să alerge și un polițist, de la Serviciul Acțiuni Speciale (celebrii „mascați”) a tras și l-a nimerit în zona fesieră. Individul a continuat să alerge, așa rănit și a dispărut în noapte. Astăzi, polițiștii l-au găsit în locuința sa din Săvinești și l-au dus la spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru extragerea glonțului.

Cei doi au mai multe spargeri de locuințe la activ, toate în zona rurală. De regulă bine informați, știu exact când proprietarii sunt plecați la nunți sau, pur și simplu, în week-end și dau lovitură după lovitură. Fură orice este de valoare și se poate vinde repede și la preț bun. Însă felul în care au reacționat (nu s-au supus somațiilor și cel care a dat cu ranga n-a avut nicio ezitare) indică gradul de pericol pe care-l reprezintă în situația în care dintr-o eroare de comunicare ar putea nimeri peste proprietari.

Actualizare: După ce medicii i-au redus cantitatea de fier din organism, prin extragerea glonțului din zona fesieră, Mihai Cănănău (29 de ani) a fost încătușat și introdus în Arestul IPJ Neamț, pe bază de ordonanță. Astăzi, 26 iulie, atât el, cât și partenerul său Gheorghe Stănescu (32 de ani), vor fi duși în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă.

Polițiștii au mai identificat doi indivizi, care au fost găsiți în noaptea de duminică spre luni în apropierea casei care urma să fie spartă. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani din Bacău, care de fapt locuiește în Săvinești, și de un altul de 35 de ani din Roznov. Amândoi sunt cercetați, în stare de libertate, pentru complicitate la tentativa de furt.

Cât despre polițistul care a fost lovit cu ranga, el este în afara oricărui pericol.

C.M.

Articolul precedentContribuabil luat de SMURD de la Trezorerie
Articolul următorModificare în modul de evaluare a examenelor naționale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

Comments are closed.