0:00

Polițist de la rutieră cu patru sesizări de dare de mită la call-center anticorupție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn agent de poliție a sunat de trei ori într-o lună la call-center anticorupție reclamând faptul că a fost ofertat cu sume de bani pentru a închide ochii la anumite abateri. Ultima dată s-a întâmplat pe 24 aprilie, când omul legii a apelat numărul 0800.806.806 și a anunțat o faptă de dare de mită. Este vorba de un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Secția 10 Poliție Rurală Ruginoasa, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu împreună cu un coleg.

Acesta a semnalat faptul că, un cetățean oprit în trafic le-a promis, inițial, câte 100 de euro fiecăruia, pentru a nu i se aplica o sancțiune contravențională la Legea 61/1991, întrucât a refuzat să se legitimeze. Ulterior, acesta le-a oferit efectiv suma de 100 de euro”, conform Direcției Generale Anticorupție.

Agenții de poliție au declinat oferta și au dispus măsurile legale. Întreaga situație a fost filmată cu body-worn camera din dotarea polițistului denunțător, iar lucrătorii S.J.A. Iași au pus în executare procedurile dispuse de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. „Precizăm faptul că același agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Secția 10 Poliție Rurală Ruginoasa a mai sesizat alte 3 fapte similare la Call-center anticorupție 0800.806.806, în ultima lună”, mai arată sursa citată.

(G.S.)

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentMarius Crăciun rămâne după gratii de Paște
Articolul următorCum te pregătești pentru un shooting?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.