ciocan judecatorAgentul Liviu Munteanu, de la Secţia Rurală Oniceni, a fost condamnat la 6 luni de închisoare, în după-amiaza de 5 noiembrie, pentru că acum aproape 3 ani a lăsat un om să moară, legat de un copac. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru instigare la mărturie mincinoasă, după ce-ar fi rugat martorii să-şi schimbe declaraţiile, şi pentru neglijenţă în serviciu. Magistratul de la Judecătoria Roman, care a soluţionat cauza, a decis: „Schimbă încadrarea juridică a faptei de neglijenţă în serviciu prev. de art. 298 Cod penal în infracţiunea de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate prev. de art. 203 alin.1 Cod penal. Achită inculpatul pentru săvarşirea infracţiunii de instigare la mărturie mincinoasă. Stabileşte pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate prev. de art. 203 alin.1 Cod penal şi în baza art. 83 alin.(1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

Fapta pentru care a fost judecat agentul s-a întâmplat în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2013. Vasile Fundăcescu (41 de ani) din Roman s-a dus la Iucşa, Bozieni, unde locuia fosta lui nevastă, care între timp îşi refăcuse viaţa, şi a făcut un mare scandal. Cum nu era pentru prima oară când proceda astfel, cumnatul femeii, ajutat de concubinul acesteia s-au hotărât să-i dea o lecţie scandalagiului, l-au bătut bine, l-au legat de un copac din curte şi au chemat poliţia.

Agentul Munteanu le-ar fi spus celor doi să-l elibereze când a ajuns la faţa locului, dar s-a ocupat de cercetări mai bine de o oră şi nu s-a mai interesat de starea bărbatului. Când a ieşit din casă l-a găsit tot legat de copac şi mort. Medicul legist care a făcut necropsia a stabilit că Fundăcescu a suferit o hemoragie internă din cauza loviturilor primite şi, în plus, a stat imobilizat în frig.

Speriat că ar putea fi găsit responsabil de moartea bărbatului, politistul le-a cerut agresorilor şi unei colege care-l însoţea să declare că, de fapt, n-au stat decât vreun sfert de oră în casă. În timpul anchetei, însă, toţi cei trei au spus adevărul şi au estimat că cercetarea la faţa locului a durat aproape o oră şi jumătate, timp în care bărbatul murea legat de copac.

Poliţistul poate ataca sentinţa Judecătoriei Roman, însă chiar dacă va obţine o condamnare cu suspendare la instanţa următoare, tot nu va mai putea lucra în sistem. (Cristina MIRCEA)

Articolul precedentOMV Petrom şi Fundaţia PACT: 200.000€ pentru „Idei din Țara lui Andrei”
Articolul următorZiua a II-a: Protest potolit la Piatra Neamţ GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.