Preoții şi mirenii desemnaţi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului au participat joi, 8 mai, la alegerea membrilor clerici şi mireni pentru Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, pentru perioada 2014-2018. Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei.

“Adunarea se compune din reprezentanţii aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, cu o viaţă morală şi religioasă demnă de un creştin, care au candidat cu binecuvântarea ierarhului locului. Membrii Adunării eparhiale, clerici şi mireni, se aleg pe termen de 4 ani. Ei pot fi aleşi pentru cel mult două mandate. Numărul membrilor aleşi ai Adunării eparhiale este de 30”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Romanului.

În urma votului din centrul de la Roman, din rândul credincioșilor, au fost aleși primarul Laurențiu Leoreanu, președintele CJ, Culiță Tărâță, ing. Vasile Balcan, dr. Dan Arvătescu și preotul Ionel Doru. Primarul Romanului, omul de afaceri Vasile Balcan și părintele Doru se află la cel de-al doilea mandat în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei. Adunarea eparhială se întruneşte în şedinţă anuală de lucru, în primul trimestru al anului, iar în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie. Şedinţa de constituire a Adunării eparhiale va avea loc pe 10 iunie 2014 şi va fi prezidată de Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanuui şi Bacăului. (C. MATEI)

Articolul precedentPEAD încheiat în Neamț
Articolul următor„Cade” acoperișul Policlinicii