reclama autocenter

papagalii fara bilet

Cumătru` ăsta al meu den dreapta cu perciunii până la gumari desigur, s-o dus la meci, că cică-i cald și s-o săturat să ne tot vadă pe noi. S-o pomădat, si-o verificat aparatu` de zbor, o cerut aprobare și … s-o întors pe trei culoare de zbor, că s-o întâlnit cu un văr pe tabela de marcaj și n-o rezistat tentației unui pet de dud cu conținutul aferent. Din ce-o văzut el, am înțăles că fotbalul e plin de politică și că s-o râs în draci de selecționata adolescenților, care-s mult mai juni la chibițală decât la mersu` pe jos. Fără cantonamentul aferent, o seamă de creștini mai-mai să și dea duhu` pă terenu` dă meci, că deh, burțile atenuează socurile, dar nu ajută la propulsie, lucru recunoscut și dă selecționeru` politic (să trăiț, dom`deputat!), denumit la întâmplare Fabio Capelă. Altfel, zice, era să rămânem fără un cleiente de al nostru, care să credea expert la jocu` cu mingea, dar s-o dovedit și aici incompatibil, părăsind arena într-o mașină a instituției unde e în consiliul de admenistrație. Acuma, nu-i de râs de năcazu` omului, dar prea să leagă cu păcatele precedente și să vede treaba, că trebe să se apuce de altceva, că la politică și fotbal ne-am lămurit, nu poți fi deceveu în toate.

Și tot cu suspomenitu` domn`, încă una pe care nu putem să nu v-o zicem. După ce-o ajuns să primească îngrijiri la șpetal, ia ghiciți `mneavoastră cine s-o ocupat de starea domnului? Vă spunem noi. Alt domn`. Taman ăla pe care l-ar fi vrut la munca de jos și care-i stătea în coaste la șpetal, altminteri un om simpatic și cu frică de partid. Acuma nu știm dacă i-o prescris vreo două ședințe de frecții rusești, ca să-l vindece și de incompatibilitate, cert este că l-o scos din nevoi și că și-or dat mâna și niște păștile, că vorba aia, pretenu` la fotbal se cunoaște. Oricum domnu` accidentat se lasă de miuțe și s-apucă de slăbit, iar dom`doctor mai trece la răboj o fapta bună, după prințipul: dacă unu-ți dă o palmă, dă-i o injecție ori o rețetă. Adică cam ca în fapta tocmai spusă.

Alantăieri, după sădința dă cejeu, în care s-o împărțit șuturi rusești pe capete, că la sfârșit toți își băgau picioarele prin fel de fel de incinte, mai multi membrotei dă pesede or început să se trezească și or constatat că și-o tăiat singuri craca de sub trenu` de aterizare, adică au votat cu picioarele din spate și lasă instituția fără personal. Ca să dreagă cumva busuiocu`, un nene o propus să să verifice dacă ce-o votat e bun și poc! hârtiile la comisia juridică să vază dacă totu-i cușher și poate să găsește vreo jenă dă procedură. Acuma, ne întrebăm și noi ce-o fost în capu` lor când o votat, asta una. Și doi, cine i-o pus să vină mahmuri la ședință, că junele șăf de la pesedeu s-o jurat că nu mai bea decât șpriț dă vin ca să nu alunece la schi pă făraș. Da` noi credem, că la pesedeu s-o înființat aripa Gică Contra, ori despărțământu` „Pă ei și pă partidu` mamii lor“, că prea toți conselierii lor văd numa` cu un ochi și votează cu mâna stângă din spate. Am ales ș-am cules. Aferim !

Articolul precedentVictime ale temniţelor comuniste, din Neamţ (VII)
Articolul următorCUVÂNT DE ÎNVĂȚĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI