reclama autocenter

În politică ca și în altă seamă de domenii este o vorbă care zice că-s mulți chemați, dar puțini aleși, așa că proțentul celor rămași pe de lături este semnificativ. Ei bine, la noi o seamă dă inși cu aplecare spre politică dar cu probleme la doctrini s-o vorbit să face un partid mic și vioi, că exemple sunt destule în care un partid mic cu drojdie pusă de cine trebe se face mare și dodoloi dă membri. Eminența noului partid nu e cenușie cum se zice ci cu mult mov, omul pus pă fapte fiind rămas fără pepededeu. Acuma, noi nu ne băgăm la dosarele omului de pe la procurori, care sigur o s steie în calea șăfiei la propria construcție, dar ne gândim la varianta de avarie, fabricată în laboratoarele de la Hanu Răzeșilor unde domnu Ionică prestează ca pe vremuri și unde se formează cadre de nădejde devotate mentorului amintit la început. Păi tot așa zice și moțul când pierde trenu: No, așe-mi trebe, dacă n-am lucru meu! Așa că voila de vedeți, poate luați rețeta.

 La cejeu se muncește lumea cu bugetele, nu ca să-l adune, dar mai cu seamă ca să-l împartă. Umbla o vorbă că ieri trebuiau să se vazp la cearcăne șăfii dă cuiburi de conselieri din cejeu cu dom președinte, să facă cu pixun-n degete care și cui se dă bănet de moșmondit. Că oamenii îs fleașcă de democrație când e vorba de interesele județului o știm, dar mai este o parte din capitolul interese unde cifrele sunt absconse și unde de obicei voturile se aduc prin semeseu, după ce sunt atent gestionate de oarece personaje cu foncții. Acuma, noi nu vrem a zice că sunt interese, dar știm că este o cumătrie de conjunctură ca să se treacă puntea și o seamă de conselieri or să voteze după cum le spune junele șăf de la partid după ce se dă la pace cu o seamă de rudenii den pedeleu. Rudenii conjuncturale, să fim înțeleși.

 O dumă politicoasă, adică den politichie, zice cum că membri și simpațizanții pedeleului de la noi o primit ordin de la cine trebe să face pârtie spre sediul celor ce se mișcă natural spre dreapta. Păi, noi zicem că e bun așa. Că pe de-o parte s-o făcut curat și membri nu alunecă când se duc unde se duc, iar pe de alta, dacă e drumu bun înseamnă că și o seamă de inși deprinși cu foncții și asfalturi o să treacă pârleazu să face mișcare de dreapta. Acuma noi nu credem că cei de la Mișcare au plan de făcut membri, dar dacă s-o curățat drumu sigur o săraporteze la centru că l-o depășit. Că o mai rămas chestiunea ce-l frământa și pe cetățeanu turmentat a lui Conu Iancu, lucrurile –s simple: se pleacă urechea la ce zice Blaga și se votează cum zice Udrea. Cel puțin așa se zice, că noi nu ne băgăm la voturi.

Articolul precedentOpriți din braconaj la „copcă”
Articolul următorTeatrul Tineretului, glaciațiuni pe aceeași temă